Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Απαίτησαν μέτρα επιβίωσής τους και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας

Αμεσα μέτρα στήριξης, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, απαίτησαν βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες της Δυτικής Φθιώτιδας, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στη Μακρακώμη.

Δίνοντας συνέχεια σε αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που είχαν πάρει το προηγούμενο διάστημα διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα πρόληψης και στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες της Δυτικής Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη αρχικά στην είσοδο της Μακρακώμης και με πορεία, στην οποία συμμετείχαν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση στην πλατεία της Μακρακώμης, ο Χρήστος Πάσουλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, τόνισε ότι η κατάσταση που βιώνει ο λαός είναι δραματική. Στάθηκε στο υψηλό κόστος παραγωγής, που τσακίζει τους αγρότες, στην έλλειψη έργων υποδομής και στη χαμηλή τιμή των προϊόντων, καθώς και στην τιμή του ρεύματος, στην ακρίβεια, στην τραγική κατάσταση στην Υγεία, που τσακίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στα αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες στάθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Μακρακώμης, Γιάννης Καλοπήτας, σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία της αγροτικής παραγωγής για την οικονομία της περιοχής. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Κώστας Ντζιός, πρόεδρος του Συλλόγου Κρεατοπαραγωγών - Αγελαδοτρόφων ελευθέρας βοσκής Φθιώτιδας και όμορων νομών, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης στήριξης των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και συνολικότερα των αγροτών, καθώς και την ανάγκη κοινής πάλης εργατών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ