Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
Ξανά πρώτη και με ενισχυμένες δυνάμεις η «Αγωνιστική Συσπείρωση»

Ενισχυμένο σε ψήφους και ποσοστά, αποτέλεσμα της αναγνώρισης της παρέμβασης το προηγούμενο διάστημα, ήταν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) στις πρόσφατες εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Η ΑΣΕ έλαβε 141 (από 124 ψήφους το 2019) και εξέλεξε ένα επιπλέον μέλος στο 7μελές ΔΣ (3 έδρες από 2), ως αποτέλεσμα, όπως τονίζουν οι εκλεγμένοι της, του ρόλου που έπαιξαν και το προηγούμενο δίχρονο, της δράσης που αναπτύχθηκε όχι μόνο στον κλάδο και στα σχολεία αλλά για μια σειρά από ζητήματα που απασχόλησαν στον νομό, της κοινής δράσης με άλλα συνδικάτα και φορείς.

Ψήφισαν 348 εκπαιδευτικοί (από 422 το 2019), υπήρχαν 12 λευκά - άκυρα. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν: ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 103 ψήφους (από 117) και 2 έδρες, ΑΡΠΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 92 (από 106) και 2 έδρες και ΔΑΚΕ 0 (από 72 ψήφους, χάνοντας και την έδρα της).

Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες, σε ανακοίνωσή της η ΑΣΕ επισημαίνει τις δυσκολίες που προκαλεί η νομοθεσία για τις εκλογές αλλά και την προσπάθεια της ΔΑΚΕ να απαξιώσει τον Σύλλογο, στην κατεύθυνση απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα.

Παράλληλα τονίζει: «Το αποτέλεσμα συνιστά νίκη όλων των συναδέλφων, ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης του σωματείου μας από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το χτύπημα των συνδικάτων». Καλώντας για μια μαζική και μαχητική ΕΛΜΕ, που θα παλεύει δυνατά, αγωνιστικά και ενωτικά υπογραμμίζει:

«Η επιλογή των συναδέλφων να αναδείξουν για άλλη μια φορά σε 1η δύναμη την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών", το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, είναι ενθαρρυντικό γεγονός και ασφαλώς μας γεμίζει νέες ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ