Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Να δυναμώσουν και να πολλαπλασιαστούν τα συνδικάτα, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας

Την απόφαση των εργαζομένων στην επιχείρηση «Γευσήνους», μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν σωματείο, χαιρετίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Καλεί όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την εργοδοσία, «που προσπαθεί να σπάσει την οργάνωση των εργαζομένων» με απειλές και τρομοκρατία, και να σταθούν αλληλέγγυα «στην προσπάθεια να δυναμώσουν τα σωματεία, να γίνουν περισσότερα σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς».

«Κάθε εμπόδιο στο να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς ωράριο, θα συναντά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας είτε να μην οργανωνόμαστε σε σωματεία, είτε να φακελώνουν όσα δεν καταφέρουν να βάλουν στο χέρι», τονίζει το ΠΑΜΕ. Στο έδαφος αυτό, υπογραμμίζει την ανάγκη να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη και η στήριξη στους εργαζόμενους «που ενώνονται και οργανώνονται κατά κλάδο και κατά επιχείρηση».

«Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, τα μεγάλα Συνδικάτα που πήραν πάνω τους την αντίσταση στον νόμο Χατζηδάκη, που σήκωσαν και σηκώνουν και σήμερα την οργάνωση της πάλης ώστε να μείνει ο νόμος στα χαρτιά, στηρίζουν κάθε προσπάθεια να γίνουν όλο και περισσότερα σωματεία, να δυναμώσουν και να μαζικοποιηθούν όσα υπάρχουν, να πετάξουν στα σκουπίδια τα μέτρα που προβλέπουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και συνελεύσεις, να στείλουν στον αγύριστο τις διατάξεις που υποχρεώνουν σε ηλεκτρονικό φακέλωμα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να είναι "νόμιμες"», σημειώνει το ΠΑΜΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί τα συνδικάτα να καταδικάσουν κάθε μεγαλοεργοδοσία που προσπαθεί να σπάσει την οργάνωση των εργαζομένων και να στηρίξουν την προσπάθεια να δυναμώσουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ