Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΑΓΙΑ ΜΕ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Εντοπίστηκε η σορός πνιγμένου μετανάστη

INTIME NEWS

Η σορός ενός ακόμα μετανάστη, που εικάζεται ότι επέβαινε στο ιστιοφόρο που ανετράπη την παραμονή των Χριστουγέννων ανοιχτά της Πάρου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες χτες στη θαλάσσια περιοχή Κιόνια της Τήνου. Οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 17.

Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες από τους διασωθέντες μετανάστες του ιστιοφόρου, πρόκειται για άνδρα που επέβαινε στο σκάφος, ύψους περίπου 1,80 μ. και ηλικίας περίπου 30 ετών. Στο σημείο μετέβησαν λιμενικοί, που με τη συνδρομή αστυνομικών ανέσυραν τη σορό του άνδρα από τη θάλασσα. Από το Λιμεναρχείο Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους 31 πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο τις μέρες των γιορτών, όλοι ξεριζωμένοι από τις χώρες τους, πεδία ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, άλλοι 38 φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν τον Εβρο την ίδια περίοδο.

Αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, της καταστολής, του εγκλωβισμού και της εργαλειοποίησης των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που τα οδηγεί στα νύχια των διακινητών και σε νέα, πιο επικίνδυνα δρομολόγια. Είναι η εφαρμογή της αντιδραστικής στρατηγικής της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, του Κανονισμού του Δουβλίνου, του απαράδεκτου κατασκευάσματος της «ασφαλούς τρίτης χώρας» και της κατάπτυστης Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι φέτος από τον Γενάρη έως τα τέλη Νοέμβρη περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη από διάφορες διαδρομές στη Μεσόγειο, προς τη χώρα μας, την Ιταλία και την Ισπανία, ή από την περιοχή της Βορειοδυτικής Αφρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ