Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Μεθοδεύει την τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου

Να μην τολμήσουν προειδοποιεί το ΜΑΣ

Να μην υπάρξει καμία σκέψη για τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου στα Ιδρύματα απαιτεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση τέτοιων συστημάτων (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και το ΑΠΘ. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα συστήματα θα είναι δωρεά ιδιωτών!

«Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά άγχη και τα προβλήματα των φοιτητών!», τονίζει το ΜΑΣ και προσθέτει πως «τη στιγμή που οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές μας έχουν χτυπήσει κόκκινο, που τα κρούσματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, που η υποχρηματοδότηση των σχολών μας παγιώνεται για άλλη μία χρονιά, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ένα μέτρο με μόνο σκοπό την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού! Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα συνδέουν το συγκεκριμένο μέτρο με τον προγραμματισμό της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Ιδρύματα. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση βρίσκει χρήμα και χρόνο για να χτυπήσει τα δικαιώματα και τους αγώνες μας και όχι για να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών!».

Το ΜΑΣ διεκδικεί να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη διά ζώσης διδασκαλία, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μαζικές προσλήψεις, καμία σκέψη για νέο νόμο - πλαίσιο, όχι στα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ