Τετάρτη 5 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Την αλληλεγγύη που κατέφτασε από το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής μοίρασε η Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε πληγέντες της περιοχής την Παρασκευή 31 Δεκέμβρη.

Μέλη της Επιτροπής πήγαν στα χωριά Χουμέρι, Βόνη, Αρχοντικό ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι, καμία οικογένεια με άδειο το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα αλληλεγγύης, προχώρησε σε συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού και παιχνιδιών για μικρά παιδιά.

Η Συντονιστική Επιτροπή με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζει τη δράση της στους 3 μήνες που έχουν περάσει από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη, ενώ τα προβλήματα εντείνονται. Ο λαός της περιοχής μετράει ακόμα συντρίμμια και τεράστιες απώλειες στο εισόδημα και τις περιουσίες του, το δε κράτος (δήμος - Περιφέρεια - κυβέρνηση) και ο μηχανισμός του δεν έχουν επιλύσει ζητήματα επιβίωσης, αποζημιώσεων και στέγασης.

Οπως σημειώνει η Επιτροπή, δέχεται καταγγελίες ότι «οι πληγέντες δεν έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα, στα ρούχα και σε ό,τι έχει μαζευτεί στις αποθήκες του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου από την αλληλεγγύη του κόσμου προς τους σεισμόπληκτους. Αντίθετα, πετιούνται τρόφιμα, είτε επειδή έληξαν είτε επειδή χάλασαν. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το κράτος και τους θεσμούς του. Πως μόνο με την αλληλεγγύη, τον συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας».

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή κατέγραψε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, ενημέρωσε τους κατοίκους για την οργάνωση και κλιμάκωση της δράσης της το επόμενο διάστημα με κινητοποιήσεις και τους κάλεσε να οργανωθούν στα χωριά τους, να συντονίσουν και να δυναμώσουν από κοινού τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ