Πέμπτη 6 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - OPEN ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Διπλωματικό θρίλερ με τον Τζόκοβιτς

Σημαντικό ζήτημα, που αγγίζει τα όρια διπλωματικού επεισοδίου, έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Σέρβου πολυνίκη τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στο ερχόμενο Αυστραλιανό Open, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί το πρώτο τουρνουά Grand Slam κάθε χρονιάς.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η άδεια για κατ' εξαίρεση συμμετοχή του στους αγώνες, παρότι είναι ανεμβολίαστος, από χτες είναι σε εξέλιξη και ένα διπλωματικό θρίλερ, με τον Τζόκοβιτς να παραμένει υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης μέχρι αργά το βράδυ, καθώς φέρεται ότι εισήλθε στην Αυστραλία με λάθος visa, με αποτέλεσμα οι αρχές να τον μπλοκάρουν στο αεροδρόμιο και να του έχει απαγορευτεί η είσοδος.

Για το θέμα υπήρξε έντονη παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αυστραλίας για έλλειψη επικοινωνίας και απευθύνθηκε στον Σέρβο πρέσβη στη χώρα προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση. Επιπλέον, ο πατέρας του Τζόκοβιτς, από το Βελιγράδι, έκανε λόγο για «αιχμαλωσία», καλώντας τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί.

Σημειωτέον, πριν από το συγκεκριμένο περιστατικό η συμμετοχή του Τζόκοβιτς ως ανεμβολίαστου είχε βρεθεί στο στόχαστρο, δημιουργώντας ένταση, με κυβερνητικά στελέχη της Αυστραλίας να αμφισβητούν τον ισχυρισμό του ότι δεν εμβολιάστηκε για ιατρικούς λόγους. Κατακρίνοντας μάλιστα τους διοργανωτές των αγώνων για την κατ' εξαίρεση άδεια, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι αν ο Τζόκοβιτς δεν αποδείξει εμπράκτως τους ιατρικούς λόγους «θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για επιστροφή στο σπίτι του».

Υπάρχουν πάντως και αντίθετες φωνές, που χαρακτήρισαν τη στάση της αυστραλιανής κυβέρνησης επικοινωνιακό παιχνίδι ενόψει των επικείμενων εκλογών στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ