Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος 50χρονου εργάτη κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης του ρεύματος στα Καλύβια Πεζούλας

Ενας 50χρονος εργαζόμενος, μέλος συνεργείου εργολάβου, έχασε τη ζωή του χτες την ώρα που εκτελούσε εργασίες στα Καλύβια Πεζούλας για τον ΔΕΔΔΗΕ, για την αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εργαζόμενος φέρεται να χτυπήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης της βλάβης. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα εργατικά «ατυχήματα» στον κλάδο έχουν γίνει συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Για την «ανταγωνιστικότητα» ακριβώς του ΔΕΔΔΗΕ και την περικοπή του «εργασιακού κόστους», τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν κατά 1.000 και πλέον οι μόνιμοι εργαζόμενοι, ενώ για να καλυφθούν τα κενά της έλλειψης προσωπικού προσλαμβάνονται άγρια εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», που φυσικά είναι ανεκπαίδευτοι και ανειδίκευτοι στο αντικείμενο, και γιγαντώθηκαν οι εργολαβίες ως βασική μορφή για την αποκατάσταση των βλαβών, με τους εργολάβους να κόβουν τα «περιττά» για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ