Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης βιασμού

Συνεχίζεται η διερεύνηση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης Γ. Μπίκα σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης από γόνους ισχυρών επιχειρηματικών οικογενειών, που έκαναν πάρτι την Πρωτοχρονιά, ενώ η υπόθεση παίρνει και διαστάσεις διερεύνησης του ενδεχόμενου να πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας.

Χτες κατάθεσαν και πάλι οι νεαροί που εμπλέκονται στην υπόθεση, με τον 27χρονο που ερευνάται για «τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς συναίνεση» να διαψεύδει τη νεαρή κοπέλα, κάνοντας λόγο για συναινετική συνεύρεση, ενώ στις καταθέσεις τους οι 5 νεαροί έχουν υποπέσει σε εμφανείς αντιφάσεις για το τι συνέβη.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης του δείγματος των ούρων της 24χρονης, που σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ελβετία, και ελέγχεται αν υπήρχε κάποια ουσία που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια συνείδησης και μνήμης. Η νεαρή κοπέλα στις καταθέσεις της θεωρεί ότι ενδεχόμενα μπορεί να της έριξαν κάτι στο ποτό που έπινε, που την έκανε έρμαιο στις διαθέσεις των νεαρών. Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις και διεθνώς όπου γυναίκες υπήρξαν θύματα του λεγόμενου «χαπιού του βιασμού».

Η 24χρονη επίσης ανακοινώθηκε ότι δίνει νέα κατάθεση σήμερα, ενώ ο δικηγόρος της αναμένεται να παρουσιάσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία από το κινητό της τηλέφωνο - τις κλήσεις και τα μηνύματα - που έλαβε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, μετά την άρση του απορρήτου.

Πάντως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα, καθώς υπάρχουν πολλές διαρροές σε ΜΜΕ υλικού της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί. Συγκεκριμένα ζητάει από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου. Γίνεται λόγος για δημοσιεύματα ιδιαίτερα σε ιστοσελίδες, που έχουν ατόφια δημόσια έγγραφα από τις καταθέσεις στην αστυνομία, στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου έγινε η καταγγελία της 24χρονης και των φερόμενων βιαστών.

Ταυτόχρονα η υπόθεση της Θεσσαλονίκης αρχίζει να απασχολεί και τις κυπριακές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, μετά και από νέες καταγγελίες για προώθηση γυναικών από κύκλωμα που έχει διασυνδέσεις και στην Κύπρο. Ο γενικός εισαγγελέας που παρέλαβε επιστολή από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη, που κοινοποιήθηκε και στην υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, και αφορά σε καταγγελίες που ήρθαν σε γνώση του βουλευτή, διερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή και Κύπριων πολιτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Κύπρια υπουργός είπε ότι «η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει» και ότι «δεν έχουν σχέση τα ονόματα αυτών που εμπλέκονται, αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ