Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών έγιναν χτες και σε άλλες πόλεις

Από τη Λάρισα
Από τη Λάρισα
Την απαίτησή τους να ληφθούν άμεσα μέτρα για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία και σχολές διαδήλωσαν χτες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς και στη Θεσσαλονίκη, με μαχητική συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στη συγκέντρωση άρχισαν να καταφθάνουν μαθητές από τα σχολεία τους, όπου νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις και αποχές. Εκεί με τα πανό και τις σημαίες τους έδωσαν μαζικά το «παρών» οι φοιτητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει οι ΕΛΜΕ και οι διδασκαλικοί σύλλογοι. Με το δικό τους μπλοκ, πίσω από τους μαθητές, διαδήλωσαν και οι γονείς.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι Συλλόγων Φοιτητών, της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, οι οποίοι παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε σχολεία και σχολές και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην κεφαλή μπήκαν οι μαθητές, με το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής να διατυπώνει: «Πάρτε τώρα μέτρα για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία - η μόρφωση και η υγεία των μαθητών μετράνε».

Ξεχώρισαν τα συνθήματα καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες σε ΕΠΑΛ του Ευόσμου, με στόχο το χτύπημα των αγωνιστικών διεργασιών των μαθητών, και ακούστηκε δυνατά η απόφαση της νέας γενιάς να στήσει «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Από τη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη Θεσσαλονίκη
Μπροστά στο υπουργείο άναψαν πυρσούς και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα.

Στη Λάρισα

Την ανάγκη να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία και να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που δημιουργούνται απαίτησαν μαθητές του 2ου και του 7ου ΕΠΑΛ, του 2ου ΕΛ, του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και άλλων σχολείων της Λάρισας, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρισας. Την κινητοποίηση στήριξε και η Ενωση Γονέων.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου και από εκεί με πορεία στους δρόμους της πόλης κατέληξαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Με το τέλος της κινητοποίησης οι μαθητές τόνισαν πως οι αγωνιστικές δράσεις θα συνεχιστούν με συνελεύσεις σχολείων, συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενώ θα επιδιωχθεί και ο συντονισμός τους με φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, μαθητές από το 1ο ΓΕΛ (Καπετανάκειο), το 3ο ΓΕΛ, το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Μελεσών, το Καλλιτεχνικό και Μουσικό Σχολείο, από το 2ο, το 4ο, το 5ο και το 6ο ΕΠΑΛ, είτε κάνοντας κατάληψη είτε αποχή, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας με αιτήματα για ασφαλή σχολεία.

Από το Ηράκλειο
Από το Ηράκλειο
Κρατώντας πανό και πλακάτ που έγραφαν «Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά», «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», «Θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία» και φωνάζοντας συνθήματα, κατέληξαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, όπως και να συντονίσουν τη δράση τους, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα, για ασφάλεια στα σχολεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ