Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτισμός και Τύπος

Σημαντική ανταπόκριση φαίνεται να προκαλεί το τριήμερο συμπόσιο «Η Δημοσιογραφία του Πολιτισμού» που οργάνωσε η «Στοά του Βιβλίου» (Φιλεκπαιδευτική Εταιρία). Την πρώτη ημέρα των εργασιών του συμποσίου (18/2), που άρχισαν με τα εγκαίνια της έκθεσης των πολιτιστικών ενθέτων των ημερήσιων αθηναϊκών εφημερίδων, παρακολούθησαν περίπου 250 άτομα. Την οργάνωση του συμποσίου χαιρέτισαν οι Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Τηλέμαχος Χυτήρης και Φανή Πετραλιά. Ομιλητές την πρώτη ημέρα του συμποσίου ήταν οι Μιχάλης Μεϊμάρης, Παντελής Καψής, Σεραφείμ Φυντανίδης, Γιώργος Ρωμαίος, Δημήτρης Μπενέκος, Αντώνης Καρκαγιάννης, Γιώργος Βέλτσος.

Οι εργασίες του συμποσίου συνεχίζονται σήμερα με θέμα «Πολιτιστικές σελίδες και ένθετα. Ανάγκη ύπαρξης και απήχηση» και ομιλητές τους Δημήτρη Ποταμιάνο, Τάκη Καμπύλη, Φώτη Απέργη, Κωστή Γιούργο, Αριστούλα Ελληνούδη, Αγγελο Ελεφάντη, Νίκο Ξυδάκη, Χρήστο Γιανναρά, Βασίλη Καραποστόλη.

Το συμπόσιο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με θέμα «Ο πολιτισμός του βιβλίου μέσα από τις σελίδες και τα ένθετα των εφημερίδων και η συμβολή τους στη δημιουργία αναγνωστών». Ομιλητές θα είναι οι Δημήτρης Δημηρούλης, Βασίλης Καλαμαράς, Λώρη Κέζα, Ειρήνη Μπέλλα, Σταμάτης Μαυροειδής, Ολγα Σελλά, Αρης Μαραγκόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ