Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ
Το τρόπαιο στον Ναδάλ με σπουδαία ανατροπή

Ο Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ ήταν ο νικητής του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ αφού επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που κράτησε περίπου 5,5 ώρες, του Ρώσου Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-2 σετ. Με την επιτυχία αυτή του Ναδάλ στο τουρνουά της Αυστραλίας, που παραδοσιακά αποτελεί το πρώτο της κατηγορίας Grand Slam στη χρονιά, έφθασε τα 21 τρόπαια σε αντίστοιχα τουρνουά ανεβαίνοντας πρώτος στη λίστα, προσπερνώντας τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Στον τελικό, για να φθάσει στη νίκη ο Ναδάλ χρειάστηκε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή αφού αρχικά είχε αιφνιδιαστεί από τον Μεντβέντεφ ο οποίος προηγήθηκε με 2-0 σετ και έτσι έγινε ο πρώτος τενίστας μετά από 57 χρόνια που κατακτάει το συγκεκριμένο τρόπαιο έχοντας βρεθεί πίσω με δύο σετ. Ο Μεντβέντεφ με όπλο το καλό σερβίς κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ με 6-4 ενώ δείχνοντας χαρακτήρα στο αμφίρροπο δεύτερο σετ το πήρε τελικά με 7-6. Ωστόσο στη συνέχεια ο Ισπανός τενίστας ανέκαμψε και βελτιώνοντας τα χτυπήματά του κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά παίρνοντας τα δύο επόμενα σετ με 6-4, 6-4 αλλά και να επικρατήσει στη συγκλονιστική... μάχη του τάι-μπρέικ με 7-5.

Νικήτρια η Μπάρτι στις γυναίκες

Η Αυστραλέζα Ασλεϊ Μπάρτι, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το τουρνουά γυναικών στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ επικρατώντας στον τελικό της Αμερικανίδας Ντανιέλ Κόλινς με 2-0 σετ (6-3, 7-6). Εγινε έτσι η πρώτη Αυστραλέζα μετά από 47 χρόνια που κατακτάει το τουρνουά που διοργανώνεται στη χώρα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ