Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία και να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αύριο Τετάρτη στις 13.30

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις εκπαιδευτικών, διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη 2 Φλεβάρη, στις 13.30, συνδικάτα και φορείς της Εύβοιας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία και οι φορείς τονίζουν ότι την ίδια στιγμή που τα σχολεία μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, συγχωνεύονται τα τμήματα και προωθείται η περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, «στο στόχαστρο της διοίκησης και της κυβέρνησης μπαίνει κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός που μέσα από τη συλλογική δράση διεκδικεί το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους».

Κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις εκπαιδευτικών στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπου «εκπαιδευτικοί και γονείς από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητούσαν την αναπλήρωση κενού που δημιουργήθηκε σε τμήμα της ΣΤ' τάξης μετά από άδεια εκπαιδευτικού», τονίζοντας: «Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τα προβλήματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας προχωράει σε πειθαρχικές διώξεις. Αντί να καλύψει άμεσα το κενό σε εκπαιδευτικό της ΣΤ' Δημοτικού επιχειρεί να συγκαλύψει το πρόβλημα, να κουκουλώσει τις ελλείψεις και να φορτώσει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς. Μέσα από προφορικές εντολές και αυθαιρεσίες επιδίωξε να επιβάλει ένα καθεστώς "συνδιδασκαλίας" σε δύο τμήματα με 36 μαθητές. Μάλιστα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει αφήσει χωρίς εκπαιδευτικούς και τις δύο τάξεις που ανήκουν στη Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας στο συγκεκριμένο σχολείο, δηλαδή χρήζουν αυξημένης φροντίδας».

Στη συνέχεια προσθέτουν: «Ετσι η δασκάλα του ενός εκ των δύο τμημάτων της ΣΤ' Δημοτικού, γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση στην περιοχή, διώκεται με την αιτιολογία ότι "προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες προς τη Δ/νση ΠΕ Εύβοιας"».

Στην κινητοποίηση καλούν οι: Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Σύλλογος Εργαζομένων στο ΓΝ Χαλκίδας, ΕΛΜΕ Εύβοιας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ - Σκαλέζα - Μαζαράκι», Σωματείο Εργαζομένων «Κελαϊδίτης ΑΕ», Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ, Παράρτημα Εύβοιας Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων «Hellenic Quality Foods Εύβοιας» («Μιμίκος»), Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ) και Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ