Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΩΤΟ

Σύντροφε ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ, μας λείπεις περισσότερο από ποτέ, ως επαναστατική ηρεμία και καταιγίδα, στο διάβα της Ιστορίας του ΚΚΕ και της ταξικής πάλης στη χώρα μας, με την ακλόνητη πίστη σου - σεμνή υπογραφή στις λεωφόρους του μέλλοντος για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ξεκινώντας από τα μέρη που κάποτε «φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα», έμαθες να δρας στοχεύοντας κατευθείαν στην ουσία, στο στόχο, στο συμπέρασμα, στην αλήθεια, με αυστηρότητα, δίχως περικοκλάδες και φκιασίδια: Ειδικά τότε που «η ζωή τράβαγε την ανηφόρα χωρίς σημαίες και ταμπούρλα».

Αφιερώνοντας ολόκληρη τη ζωή σου στις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια στο σάπιο - άθλιο σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό, με όραμα να την κάνεις καλύτερη.

Μέχρι το «φευγιό» σου υπηρέτησες με θέρμη τη ρήση του ποιητή «υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται μία μέρα και είναι καλοί - κάποιοι αγωνίζονται για ένα χρόνο και είναι καλύτεροι - αυτοί που αγωνίζονται πολλά χρόνια και είναι πολύ καλοί... Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ. Αυτοί είναι οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ».

Στη μνήμη σου, ακριβέ μας σύντροφε, προσφέρω 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μια ανάσα πριν κλείσει με επιτυχία, για μια ακόμη χρονιά.

Γιάννης Παπαγιάννης, ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής

ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
***

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ προσφέρουμε 50 ευρώ.

Αποστόλης - Ελένη

***

ΦΩΤΟ 3

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗ (φωτ.), από τη Λητή Θεσσαλονίκης, καθώς και στη μνήμη του συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΣΙΔΕΡΗ (φωτ.), από τον Αυλώνα Αττικής, των παλιών εξόριστων αγωνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΚΑΛΗ (φωτ.), από τον Ωρωπό Αττικής, προσφέρω στο κόμμα 15 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ωρωπού.

Γιώργος Μακροδημήτρης, Αυλώνας Αττικής

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Φλεβάρη 2005 «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ. Αγωνίστηκε μέσα από την ΕΝΑΡ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ. Πέρασε 14 χρόνια φυλακή και εξορία. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση εργοστασιακού σωματείου στη «Ζωοτεχνική». Πορεύτηκε όλη του τη ζωή ορθοστατών και ορθοβαδίζων εντός των γραμμών και στο πλευρό του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΡΟΥΤΗ, που κλείνει έναν χρόνο μακριά μας, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου 30 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Σύντροφε Γιάννη, για τους ανθρώπους που δημιούργησες, για το ήθος σου και την ψυχή σου θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.

Ε. Κωνσταντινίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παππού μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, αντάρτη του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου 80 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Ηταν παράδειγμα ανθρώπου, παράδειγμα αγωνιστή. Εθεσε ψηλά τον πήχη. Θνητός αλλά και αθάνατος. Θα ζει για πάντα στις σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας, τις οποίες υπέγραψε με το αίμα του. Τα μπράτσα μας θα ανταμώσουν ξανά στον αχό της Ιστορίας. Εις το επανιδείν παππού μου.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
Ε. Κωνσταντινίδου


ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ