Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Απαίτησαν την ανάκληση των διώξεων και μέτρα πρόληψης στα σχολεία

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας πραγματοποίησαν χτες σωματεία και φορείς του νησιού, απαιτώντας μέτρα προστασίας στα σχολεία και την ανάκληση της δίωξης των εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν ότι δεν θα ανεχτούν άλλο την κατάσταση όπως εξελίσσεται στα σχολεία, με την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας. Τόνισαν ότι απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές αντιτάσσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία, που θα προσφέρουν πραγματική μόρφωση στα παιδιά του λαού. Κόντρα στο στοίβαγμα των μαθητών σε τάξεις και κοντέινερ, διεκδίκησαν αραίωση των μαθητών σε κάθε τάξη.

Επίσης, απαίτησαν να ανακληθεί εδώ και τώρα η δίωξη ενάντια σε εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, που εξελίσσεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία αντί να καλύψει άμεσα το κενό σε εκπαιδευτικό της ΣΤ' Δημοτικού επιχειρεί να κουκουλώσει τις ελλείψεις και να φορτώσει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς.

Ανέδειξαν ότι η εξέλιξη αυτή ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για το σύνολο των εκπαιδευτικών, καθώς προσπαθεί να νομιμοποιήσει ένα καθεστώς προφορικών εντολών και «εντέλλεσθε» της διοίκησης (στη συγκεκριμένη περίπτωση για να περάσει η «συνδιδασκαλία», όπως την ονομάζουν, σε δύο τμήματα 36 μαθητών). Επίσης ανέφεραν ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια στόχος είναι να επιβληθεί καθεστώς τρομοκρατίας στα σχολεία, καθώς διώκεται εκπαιδευτικός με την αιτιολογία ότι «προέτρεψε συναδέλφους και γονείς να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες προς τη Δ/νση ΠΕ Εύβοιας»!

Τα σωματεία στηλίτευσαν το γεγονός πως παρότι ο διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν ενήμερος εδώ και πολύ καιρό για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, επέλεξε να απουσιάζει και να μην ακούσει τα αιτήματα των φορέων. Συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων πραγματοποιήθηκε τελικά με τον αντικαταστάτη του κ. Δάσκου, τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Λυγούρα, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση στα ζητήματα που έθεσαν οι φορείς.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις προκειμένου να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα και να ανακληθεί η δίωξη των εκπαιδευτικών.

Την ανάκληση της δίωξης των εκπαιδευτικών απαιτούν με ψηφίσματά τους: Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτάκης, του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, του Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καθενών. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ρ. Ιμβριώτη», Χαϊδαρίου, «Ν. Πλουμπίδης», Αργοσαρωνικού, Ηλιούπολης, Λήμνου, Ικαρίας - Φούρνων, Φωκίδας, «Περικλής», Περιστερίου, «Δ. Γληνός», Αμαρουσίου. Οι ΕΛΜΕ Εύβοιας, Κεφαλονιάς, Δ' Ανατολικής Αττικής, Λήμνου, Ε' Αθήνας, Β' Αθήνας, Ηρακλείου, Α' Δυτικής Αττικής, Σάμου, Ηλείας, Α' Θεσσαλονίκης, Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ