Σάββατο 5 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 6 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νέες δηλώσεις για ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ

«Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ισραηλινό φυσικό αέριο εμείς στη χώρα μας και, πέρα από αυτό, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για να το μεταφέρουμε στην Ευρώπη», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Κίεβο την Παρασκευή, επανερχόμενος στο ενδιαφέρον του τουρκικού κεφαλαίου να «αναθερμάνει» τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

«Θεού θέλοντος, αυτά τα θέματα θα είναι στην ατζέντα μας με τον κ. Χέρτσογκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία», πρόσθεσε, ενόψει της επίσκεψης του Ισραηλινού Προέδρου τον Μάρτη.

Ο Ερντογάν έσπευσε να συνδέσει τις νέες προοπτικές ενεργειακών συνεργασιών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και με το ναυάγιο του «EastMed», υποστηρίζοντας: «Κατά τη γνώμη μου, οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από αυτό γιατί δεν βρήκαν ό,τι περίμεναν και δεν βρήκαν τη δουλειά βιώσιμη, από χρηματοπιστωτικής και οικονομικής πλευράς».

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μεταφοράς ιρακινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, επίσης μέσω Τουρκίας. Είπε μάλιστα ότι διεξάγονται ήδη σχετικές επαφές, στις οποίες δηλώνουν πρόθυμες να βοηθήσουν και οι αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ