Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων και κάλυψη των αναγκών

Την κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων που γενικεύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και δεν απαντούν στις ανάγκες των σχολείων, την κάλυψη των κενών, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ζητά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Οπως τονίζει μεταξύ άλλων, αντί για κάλυψη των 9.000 κενών με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές, όπως και τα χιλιάδες κενά που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και της μεγάλης μεταδοτικότητας της «Ομικρον», έγιναν συνολικά 4.274 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 2.500 χιλιάδες ήταν με τρίμηνες συμβάσεις.

Η ΑΣΕ σημειώνει πως την ίδια στιγμή μένουν ακάλυπτες ανάγκες των μαθητών, αναφέρεται στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, τονίζοντας πως αυτά ισχύουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τους συμβασιούχους με τρίμηνη διάρκεια, που έχουν γίνει λάστιχο και θα απολυθούν τον Απρίλη. «Ουσιαστικά οι συνάδελφοί μας "ξεσπιτώνονται" για τρεις μήνες, μόνο και μόνο για να μη χάσουν τα ελάχιστα μόρια προϋπηρεσίας. Οι συνάδελφοι με τρίμηνες συμβάσεις αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους μέχρι και τα self test, αφού το ΥΠΑΙΘ δεν έλυσε ούτε καν αυτό το πρόβλημα! Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι συνάδελφοι, όπως το πρόβλημα της στέγασης. Πολλοί δεν μπορούν να βρουν σπίτι που να ενοικιάζεται για 3 μήνες, ενώ άλλοι, όταν βρουν, το χρυσοπληρώνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΣΕ, τονίζοντας πως «καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για να συνεχίζεται αυτό το αίσχος των τρίμηνων συμβάσεων. Ούτε καν το επιχείρημα των έκτακτων προσλήψεων λόγω πανδημίας, καθώς η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι δεν καλύπτουν κενά που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αλλά λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αποδεικνύοντας ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν κομμάτι του σχεδίου όλων των κυβερνήσεων για επέκταση της ευέλικτης απασχόλησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ