Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Υπόθεση όλου του λαού η πάλη για να μη περάσουν οι απολύσεις και το ξεσπίτωμα

  • Απεργία και κινητοποίηση αύριο στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούν με εργαζόμενους άλλων κλάδων
  • Μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Λάρυμνα

Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της εταιρίας στην Αθήνα
Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της εταιρίας στην Αθήνα
«

Στο πόδι» για να ξεσηκώσουν «ακόμα και τις πέτρες» βρίσκονται τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζοντας τις νέες δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν το έγκλημα των απολύσεων και των εξώσεων από τα σπίτια του οικισμού, που τους ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μεγαλειώδης συνεχίζει να είναι και η έκφραση εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης, με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας να καταδικάζει το έγκλημα, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας».

Εχοντας ήδη στείλει την ξεκάθαρη απάντηση στο εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης, μέσα από συλλογικές αποφάσεις και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, ότι «δεν φεύγουμε από τις εργασίες και τα σπίτια μας», οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με ενότητα και συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους, ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τις επιδιώξεις της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Εχοντας κατορθώσει με τον αγώνα τους δυο χρόνια τώρα να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να βρίσκονται στις εργασίες τους, τώρα, μαζί με τις οικογένειές τους, ετοιμάζονται για τη συνέχιση του αγώνα.

Κατεβαίνουν στην Αθήνα αύριο, συλλαλητήριο την Κυριακή

Μετά την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην ειδική διαχείριση, ακολουθεί η 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 12 μ. στο υπουργείο Οικονομικών, όπου τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, μαζί με εκπροσώπους κλάδων και χώρων δουλειάς από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Επόμενος σταθμός του αγώνα είναι η σύσκεψη την Κυριακή 13 Φλεβάρη στις 10 π.μ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, που ήδη παίρνει τα χαρακτηριστικά μαζικού συλλαλητηρίου, με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων από όλη την περιοχή.

Με αυτοκινητοπορεία ξεσήκωσαν χτες τα χωριά

Το κάλεσμα για ξεσηκωμό μεταδόθηκε στα χωριά της περιοχής χτες με την αυτοκινητοπορεία που διοργάνωσε το Σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι με τα αυτοκίνητά τους.

Το κομβόι των αυτοκινήτων πέρασε από Λάρυμνα, Μαρτίνο και Μαλεσίνα, καλώντας με κόρνες και ντουντούκες τον λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που ξεκληρίζουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και μαραζώνουν ολόκληρη την περιοχή. Θερμή ήταν η υποδοχή από τους κατοίκους και επαγγελματίες των χωριών, που η επιβίωση των περισσότερων απ' αυτούς εξαρτάται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από την πορεία της ΛΑΡΚΟ και ήδη βιώνουν τις επιπτώσεις των εγκληματικών σχεδιασμών.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί και για σήμερα Τετάρτη, επίσης από τον κόμβο Μαρίνου.

Κλείνουν καταστήματα, αποχή και κινητοποιήσεις στα σχολεία

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ γίνεται υπόθεση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της περιοχής, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαθητές, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους να δείχνουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη στήριξή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και μαθητές στα σχολεία γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα διαδηλώνουν στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λάρυμνας πήρε απόφαση για αποχή των παιδιών από τα μαθήματα και πορεία διαμαρτυρίας από το Δημοτικό μέχρι την κάτω πύλη της ΛΑΡΚΟ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν γονείς και μαθητές και σε άλλα σχολεία της περιοχής, μετά και από απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη γυναικών στον οικισμό της Λάρυμνας.

Επιπλέον, καταστηματάρχες στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο ενημερώνουν ότι θα κλείσουν τα καταστήματά τους αύριο, σε συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Συνεχίζεται η πλατιά αλληλεγγύη

Στο μεταξύ, όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από συνδικάτα και εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

Με ανακοινώσεις και ψηφίσματα καταδικάζουν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και και δηλώνουν ότι «ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας». Συνδικάτα της Στερεάς Ελλάδας δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη - συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Φλεβάρη, πραγματοποιώντας παράλληλα συσκέψεις και εξορμήσεις για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων και την οργάνωση της συμπαράστασης στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ.

Την έμπρακτη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποφάσισαν και οι εκπρόσωποι των σωματείων και συλλόγων της Εύβοιας που συμμετείχαν στη μαζική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αρτάκη. Εκεί οι συμμετέχοντες, εκτός από την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και της COSCO και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 20 Φλεβάρη στα Ψαχνά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ