Σάββατο 12 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 13 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ Β. ΗΛΕΙΑΣ - Δ. ΑΧΑΪΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για άμεσους εμβολιασμούς

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ για να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των μεταναστών εργατών γης θα προχωρήσουν τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη στις 11 π.μ. τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, η Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών και η Επιτροπή των μεταναστών εργατών γης Βόρειας Ηλείας και Δυτικής Αχαΐας.

Οπως τονίζεται και σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, «μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις σε υπουργούς της κυβέρνησης καταφέραμε, παρά τα εμπόδια που βάζουν συνέχεια η κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ, να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους χιλιάδες μετανάστες της περιοχής της Νέας Μανωλάδας», όμως αυτοί «προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, αφού συνεχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες με διάφορα προσχήματα δεν συνεχίζουν τον εμβολιασμό».

Πρόκειται για ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα μεταξύ άλλων μεγάλων προβλημάτων που βιώνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, με τα Εργατικά Κέντρα, την Ομοσπονδία και την Επιτροπή τους να απαιτούν «εδώ και τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και της 6ης ΥΠΕ να δημιουργηθεί ειδικό κλιμάκιο από τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα προχωρήσει άμεσα, με σχέδιο και συγκεκριμένες μέρες της βδομάδας, τους εμβολιασμούς στους μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα. Να διασφαλιστούν επίσης όλα τα απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά υλικά, εμβόλια και το απαραίτητο προσωπικό ώστε να είναι εφικτός ο μαζικός εμβολιασμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ