Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«70 χρόνια ΝΑΤΟ, 70 χρόνια πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά των λαών»

Με πολύ ενδιαφέρον η εκδήλωση στη Γλυφάδα την Κυριακή

Σύσκεψη με θέμα «70 χρόνια ΝΑΤΟ, 70 χρόνια πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά των λαών» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/2 από την ΚΟ Γλυφάδας του ΚΚΕ στα ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα. Στο πλαίσιό της έγινε πλούσια συζήτηση, μεταξύ άλλων για τον ρόλο του ΝΑΤΟ σε αντιπαραβολή με την προσπάθεια εξωραϊσμού του από τα αστικά κόμματα, για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας μέσα από το πρίσμα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και βεβαίως για την όξυνση των ανταγωνισμών, που εμπεριέχει το ενδεχόμενο ακόμα και ενός γενικευμένου πολέμου. Επιβεβαιώνεται και έτσι ότι σε μεγάλο κομμάτι κόσμου επικρατεί ενδιαφέρον και προβληματισμός για τα ζητήματα αυτά, τις εξελίξεις, τις θέσεις του Κόμματος. Αλλωστε γύρω από αυτά τα ζητήματα το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί πλούσια δραστηριότητα από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Την κεντρική ομιλία στη σύσκεψη έκανε η Χριστίνα Μπέλλα, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Νότιου Τομέα και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ. Αρχικά ανέφερε ότι το κοινό ζήτημα των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών διαπερνά το σύνολο των εξελίξεων που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, με χαρακτηριστικό το πώς αυτό αποτυπώνεται στα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά και παλαιότερα, παραπέμποντας και στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 30 χρόνια από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» το Σαββατοκύριακο 12-13/2.

Στη συνέχεια στάθηκε στην πείρα από την 70χρονη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, δίνοντας παραδείγματα που καταδεικνύουν τον μύθο της δήθεν ασφάλειας που αυτή παρέχει, όπως με τη τουρκική εισβολή το '74 στην Κύπρο, τις κρίσεις του '76 και του '87, τις έρευνες των τουρκικών πλοίων στα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, όπως και το «γκριζάρισμά» του, κ.ά.

Υπογράμμισε ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ αποτελεί έως σήμερα στρατηγικής σημασίας επιλογή για την ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά της ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς του υπόλοιπου κόσμου, με τη χώρα πλέον να έχει μετατραπεί σε μια τεράστια ΝΑΤΟική βάση και ορμητήριο για ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εξυπηρετώντας πολύμορφα τα εκάστοτε ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Χ. Μπέλλα τόνισε την ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός να διεκδικήσουν την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, μαζί με το κλείσιμο των βάσεων. Και μαζί να ενισχυθεί η συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αντιδρά σ' αυτές τις επιλογές από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης για κάθε λαϊκό πρόβλημα και μαζί μ' αυτά σταθερά για την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ