Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συγκέντρωση διεκδίκησης και κατά της φυλακής της ΕΕ

Συγκέντρωση διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αύριο Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης μέτρων προστασίας του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η συγκέντρωση αποτελεί απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές που έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση στη Βάστρια, την περασμένη Δευτέρα, ενάντια στη δημιουργία φυλακής της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί, για επεισόδια που έγιναν μετά τη συγκέντρωση, περιλαμβάνονται τέσσερις εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και ένας συνδικαλιστής.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου.

Στηρίζει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ σημειώνει: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να τρομοκρατήσει συμμετέχοντες διαδηλωτές στην κινητοποίηση στη Βάστρια, όπως επιχειρεί αντίστοιχα και στη Χίο, θα πάρει απάντηση από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα». Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει μπροστά το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει κληρονομήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει ενισχύσει, για να ποινικοποιήσει την πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού».

Τονίζει επίσης: «Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν έχει στόχο μόνο όσους διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα επικίνδυνα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ για τη μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών, αλλά την πλειοψηφία του λαού, ώστε να κλειστεί στο καβούκι του, να μη διεκδικήσει ούτε τα αυτονόητα για να προστατεύσει τα δικαιώματά του, να αποδεχτεί την πολιτική που τον καταδικάζει στη φτώχεια, στην ανασφάλεια και την ανέχεια. Εχει στόχο τους μαζικούς φορείς και τα όργανα του εργατικού και αγροτικού κινήματος, που πρωτοστατούν στην πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος».

Και ξεκαθαρίζει ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό, καθώς «θα πάρει απάντηση από τις μαζικές και δίκαιες κινητοποιήσεις των σωματείων, των φορέων, των συλλόγων», αλλά και «από το δυνάμωμα της διεκδίκησης του λαού, που βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του. Πρώτη απάντηση θα είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Παρασκευή στις 18.30 στην πλατεία Σαπφούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ