Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΪΝΑΛ 4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ωρα τροπαίου στο Ηράκλειο

Μετά από 18 χρόνια διεξάγεται ξανά στο Κύπελλο μπάσκετ η διαδικασία του Φάιναλ 4, από σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή 20 Φλεβάρη στο κλειστό γήπεδο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο. Οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της σεζόν είναι ο Προμηθέας Πάτρας και ο Παναθηναϊκός στον έναν ημιτελικό και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στον άλλο - και οι δύο αγώνες γίνονται σήμερα. Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θεωρούνται φαβορί για να βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της Κυριακής, με ΑΕΚ και Προμηθέα να επιδιώκουν την έκπληξη.

Στις εξέδρες του γηπέδου έχει επιτραπεί η παρουσία μέχρι 2.500 φιλάθλων, πολλοί από τους οποίους θα είναι παιδιά, με βάση και τη σχετική συμφωνία της Ομοσπονδίας με τις ομάδες που συμμετέχουν στο Φάιναλ 4, ενώ έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από άλλους νομούς. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, υπάρχει προβληματισμός μπροστά στην επικείμενη συνύπαρξη, στον ίδιο χώρο, οπαδών και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ... Πάντως η ΕΟΚ εκφράζει αισιοδοξία για επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ στη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων έστειλαν μήνυμα το τουρνουά να αποτελέσει «γιορτή του μπάσκετ».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να φτάσει στο ύψιστο επίπεδο απόδοσης προκειμένου να διεκδικήσει το τρόπαιο, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη την πρώτη αποστολή, κόντρα στον Προμηθέα για τον ημιτελικό. Από τη μεριά του ο τεχνικός των Πατρινών Ηλίας Ζούρος αποκάλυψε ότι η ομάδα του θα παραταχθεί με δύο βασικές απουσίες, καθώς θα λείψουν οι Γκραντ και Γκίκας, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ επεσήμανε και ότι οι αγώνες Κυπέλλου έχουν πάντα τη δική τους ιδιαιτερότητα.

Σε ό,τι αφορά τον άλλο ημιτελικό, από τον Ολυμπιακό ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να παλέψει για τον πρώτο εγχώριο τίτλο, σεβόμενη όμως όλους τους αντιπάλους, αρχίζοντας από την ΑΕΚ. Από τη δε «Ενωση» ο Γιώργος Δέδας παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, παράλληλα όμως θύμισε ότι το Κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων.

  • Το πρόγραμμα: Ημιτελικά (σήμερα Παρασκευή): Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός (17.00 - ΕΡΤ3), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (20.00 - ΕΡΤ3). Τελικός: Κυριακή 20/2, 17.00 - ΕΡΤ3.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ