Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡ. ΚΑΜΖΕΛΑΣ
Να μην προσμένουμε «κάποιο θάμα», αγώνας και συμπόρευση με το ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Προέρχομαι από τον χώρο των αποστράτων της Αστυνομίας, έναν χώρο που σπάνια βρίσκει δυνατότητα παρέμβασης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΚΕ που σκύβει και στα δικά μας προβλήματα που απασχολούν όλους τους απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επικρατεί η αντίληψη (...) πως εμείς οι απόστρατοι είμαστε προνομιούχοι, μιας και υπήρξαμε στον σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού υπηρετώντας την πολιτική του κεφαλαίου και με την καταστολή. Αυτό το λένε γιατί θέλουν να μας αποκόψουν από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, ακόμα και στη σύνταξη.

Αγνοούν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν, με συνεχείς περικοπές των συντάξεων και τη λεηλασία των άλλοτε εύρωστων Ταμείων, μας κατάντησαν όπως όλους τους συνταξιούχους, με μία σύνταξη πείνας (...) Οι οικογένειές μας υποφέρουν από την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια (...) Η ακρίβεια μας πλήττει όλους. (...)

Η υγεία έχει γίνει προσωπική υπόθεση. Η κυβέρνηση με το αφήγημα της προσωπικής ευθύνης για την πανδημία αρνείται να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνανθρώπων μας να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εμείς οι απόστρατοι, πέρα από τις κρατήσεις που κάνουν για την Υγεία, πληρώνουμε και για το νοσοκομείο των αποστράτων, ΝΙΜΤΣ. Πόσοι γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο αυτό υπολειτουργεί, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό;

Μόνο το ΚΚΕ, με παρεμβάσεις που κάνει, παλεύει να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ολοι βιώνουμε την πλήρη απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί, χιόνια), αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης για ανακούφιση των πληγέντων.

Οι ίδιοι διαπιστώνουμε πως αυτό το ανίκανο κράτος, που δεν μπορεί να μας προστατέψει από τις καταστροφές, γίνεται ικανότατο όταν πρόκειται να καταστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών, των αγροτών, των υγειονομικών, των φοιτητών, των μαθητών, των συνταξιούχων, του λαϊκού κινήματος.

Τρέχει γρήγορα να μοιράσει χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Παρατάσσει όλο τον μηχανισμό του για να εξυπηρετήσει τους μακελάρηδες των λαών, που έχουν κάνει ξέφραγο αμπέλι την πατρίδα μας, με κίνδυνο εμπλοκής ακόμα και σε πόλεμο.

Για όλα αυτά που βιώνουμε, η κυβέρνηση μας ζητά να υποταχθούμε και να προσαρμοστούμε στα ελάχιστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα θέλουν να παραιτηθούμε από τους διεκδικητικούς αγώνες για τη ζωή που μας αξίζει.

Πρέπει όλοι - και πρώτα πρώτα οι συνάδελφοί μου - να αντιληφθούν ότι η ζωή μας δεν πρόκειται να καλυτερέψει με την εναλλαγή των αστικών κομμάτων στην κυβέρνηση. Ολοι υπηρετούν το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα και όχι τον λαό. Μη σταθούμε λοιπόν «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα».

Ελπίδα μας είναι το ΚΚΕ, που παλεύει για τον λαό και μας καλεί να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς συμβιβασμούς, με οργάνωση και αγώνες μαζί με το λαϊκό κίνημα (...) Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός δρόμος αγωνιστικής συνέπειας για το παρόν και το μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ