Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Επιβλητική πρόκριση για την Εθνική

Με επιβλητικό τρόπο η Εθνική γυναικών κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο που θα διεξαχθεί στο Σπλιτ της Κροατίας (27 Αυγούστου - 10 Σεπτέμβρη) τερματίζοντας πρώτη και αήττητη στους αγώνες του προκριματικού ομίλου στο Ζρένιανιν της Σερβίας. Στον τελευταίο αγώνα του ομίλου η Εθνική επικράτησε χωρίς προβλήματα και της Ελβετίας με 22-7 κερδίζοντας και τους 4 αγώνες στον όμιλο και σφραγίζοντας την πρωτιά. Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η σημαντική νίκη στην πρεμιέρα επί της οικοδέσποινας των αγώνων και θεωρητικά πιο δύσκολης αντιπάλου, Εθνικής Σερβίας, με 24-8, ενώ ακολούθησαν οι επιτυχίες κόντρα σε Τουρκία με 25-7 και Βέλγιο με 32-2.

Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε από τον ίδιο όμιλο και η Σερβία που κατέλαβε τη 2η θέση. Η βαθμολογία: ΕΛΛΑΔΑ 12, Σερβία 9, Ελβετία 6, Τουρκία 3, Βέλγιο 0.

Σε δηλώσεις της η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, εμφανίστηκε ευχαριστημένη από την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης και στάθηκε στο σημαντικό γεγονός πως η ομάδα θα δώσει το «παρών» σε μια ακόμη σημαντική διεθνή διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ