Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΓΥΝΑΙΚΑ
Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο

Στη Θεσσαλονίκη Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και άλλοι φορείς οργανώνουν κινητοποίηση την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Μετά από σύσκεψη έχει αποφασιστεί κοινό πρόγραμμα δράσης με συσκέψεις, περιοδείες, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διήμερο δράσεων στη ΒΙΠΕ Σίνδου, κοινή περιοδεία - παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο «Cosmos», σύσκεψη με θέμα την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων γυναικών στους χώρους δουλειάς.

Τέλος, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης σε χώρους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών από τη Δυτική Θεσσαλονίκη έχουν αποφασίσει να συγκεντρώσουν βοήθεια για τη στήριξη των οικογενειών των απλήρωτων εργαζομένων στη Νηματουργία «Βαρβαρέσος».

Στην Πάτρα, σε σύσκεψη φορέων αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο. Η σύσκεψη έγινε μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων και του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Εκτός από την κινητοποίηση αποφασίστηκε πρόγραμμα κοινών εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς, στο Πανεπιστήμιο, καθώς και συσκέψεων.

Στο Ηράκλειο οι Ομάδες της ΟΓΕ μαζί με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς, οργανώνουν συγκέντρωση - συναυλία την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι της πρωτοβουλίας ξεχωριστή συμβολή θα έχει το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ). Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, του Αγροτικού Συλλόγου και του παραρτήματος του ΠΜΣ, διαμορφώθηκε πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλειάς, μεταξύ των οποίων συσκευαστήρια και εμπορικά καταστήματα, στο νοσοκομείο της πόλης, σε σχολές του Πανεπιστημίου και σε ΕΠΑΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ