Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε διαβούλευση προσχέδιο συμφωνίας

Εντείνονται οι διεργασίες για την ολοκλήρωση των πολύμηνων, σκληρών παζαριών στη Βιέννη για τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών στη Βιέννη, Αλί Μπαγερί, επρόκειτο αργότερα χτες το βράδυ να μεταβεί στη Βιέννη μετά από περίπου μία βδομάδα διαβουλεύσεων στην Τεχεράνη, με σκοπό την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Το Σάββατο δήλωσε ότι μελετά το προσχέδιο συμφωνίας πολύ προσεκτικά και ότι θα επέστρεφε στη Βιέννη για την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιδιώξει «διαπραγμάτευση με καθαρή ατζέντα» για λύση.

Παράλληλα το ιρανικό δίκτυο «Nournews», που σχετίζεται με το ιρανικό Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, μετέδωσε χτες ότι οι κυριότερες διαφωνίες ΗΠΑ - Ιράν εστιάζονται στο εύρος των υπό απόσυρση κυρώσεων έναντι του Ιράν και σε θέματα που αφορούν τον εντοπισμό ιχνών ουρανίου σε παλιότερα τμήματα ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν επανήλθε στο θέμα μίας πιθανής επικείμενης συμφωνίας, λέγοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τις συνομιλίες για διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 εάν οι δυτικές χώρες «δείξουν πραγματική θέληση».

Αύριο Τρίτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών έχει προγραμματίσει να ενημερώσει το ιρανικό κοινοβούλιο για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη, που ξεκίνησαν τον Απρίλη του 2021.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ