Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου

Eurokinissi

«Εφυγε» χτες το βράδυ από τη ζωή η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, σε ηλικία 71 ετών. Η εκλιπούσα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, έπειτα από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση αιματώματος. Η κατάσταση της υγείας της ήταν ήδη επιβαρυμένη καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ πρόσφατα είχε νοσήσει από κορονοϊό και είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Η Μαριέττα Γιαννάκου εκλέχτηκε πρώτη φορά ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 1984 και παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 1990, οπότε και τοποθετήθηκε υπουργός Υγείας. Εκτοτε υπήρξε βουλευτής και ευρωβουλευτής, υπουργός Παιδείας, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον θάνατό της το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανάρτησή του σημειώνει: «Η Μαριέττα Γιαννάκου πορεύτηκε με σοβαρότητα και εντιμότητα σε όλη την πολιτική της διαδρομή, ενώ ξεχώρισε και για τη γενναιότητα, με την οποία αντιμετώπισε τα προβλήματα της υγείας της. Για τον θάνατό της το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ