Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2022
Στους δρόμους οι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι

Το δικό τους δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο του Σαββάτου έδωσαν οι βιοπαλαιστές ΕΒΕ και μικροεπαγγελματίες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν 4 Ομοσπονδίες και 34 Σωματεία και Ενώσεις.

«Οι επαγγελματίες της Αττικής μαζί με τους εργαζόμενους μοιραζόμαστε την ακρίβεια και τη φτώχεια, μοιραζόμαστε και τον αγώνα!», έγραφαν στο πανό τους, το οποίο μαζί με τις σημαίες τους ξεδίπλωσαν στην προσυγκέντρωση που έγινε στο Μοναστηράκι.

Η ακρίβεια, τα χρέη, οι πλειστηριασμοί και η πολιτική που τα προκαλεί είναι στο κέντρο της πάλης τους, όπως έγραφε και το πανό της Ενωσης Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, διαδηλώνοντας και ότι μόνο «στον δρόμο του αγώνα θα τελειώσει αυτή η πολιτική». «Οχι άλλες αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, πρώτες ύλες» ήταν η φωνή απόγνωσης των ιδιοκτητών καθαριστηρίων, απαιτώντας τη μείωση στην τιμή τους, όπως και του ΦΠΑ για τα καθαριστήρια στο 13%. Μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους και της δημόσιας Υγείας ζητά η Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, από το Μοναστηράκι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη ζωή, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή», μέσω της Ερμού κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Εκεί έσμιξαν με τους εργαζόμενους που κατά κύματα έφταναν στην πλατεία από τις δικές τους προσυγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ