Τρίτη 1 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Φωτιά και πάλι στο «Euroferry Olympia»

Το πλοίο που εξακολουθεί να καίγεται στο λιμάνι του Αστακού

INTIME NEWS

Το πλοίο που εξακολουθεί να καίγεται στο λιμάνι του Αστακού
Η φωτιά αναζωπυρώθηκε χτες το πρωί στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia» της εταιρείας «Grimaldi», που έχει μεταφερθεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου του Αστακού από τη βόρεια Κέρκυρα όπου είχε αρχικά ξεσπάσει στις 18 Φλεβάρη, όταν το αποδεδειγμένα - με στοιχεία των επιθεωρήσεων - υποσυντήρητο πλοίο και με ελλείψεις στην πυρασφάλεια εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι.

Με το άνοιγμα της μπουκαπόρτας του πλοίου μετά από τόσες μέρες η φωτιά φούντωσε, με αποτέλεσμα να συνεχίζει το καταστροφικό έργο της και να βγαίνει ένας πυκνός τοξικός καπνός. Επιτόπου βρίσκεται κλιμακοφόρο πυροσβεστικό όχημα, ενώ ρίψεις νερού γίνονται και εξωτερικά του πλοίου προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής έχουν σταματήσει να επιχειρούν για την ανεύρεση των 3 επίσημα εγκλωβισμένων ανθρώπων που αναζητούνται, ενώ έως τώρα ο τραγικός απολογισμός του προδιαγεγραμμένου εφοπλιστικού εγκλήματος έχει φτάσει τους 8 νεκρούς. Και βέβαια οι όποιες ελπίδες διατηρούσαν οι συγγενείς των εγκλωβισμένων να δουν τους δικούς τους εξανεμίζονται, αφού η τεράστια καθυστέρηση επέμβασης παίζει καταλυτικό ρόλο. Αυτό, εκτός των άλλων, είναι το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των αναγκαίων υποδομών και μέσων για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τέτοια περιστατικά.

Από αυτές τις εξελίξεις στο λιμάνι του Αστακού επιβεβαιώνονται και οι φόβοι των κατοίκων για περιβαλλοντική ρύπανση, τους οποίους είχε αναδείξει η ΚΟΒ Αστακού της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με σχετική ανακοίνωσή της, καθώς και με δήλωσή του ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Σήμερα, Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Πάνο Σταθελάκη, θα επισκεφτεί το λιμάνι του Πλατυγιαλίου για να ενημερωθεί για την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ