Τρίτη 1 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ - ΣΟΠΥ ΗΛΕΙΑΣ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων που απειλούνται με απώλεια 20.000 στρεμμάτων γης

Με κατοίκους και φορείς των χωριών Κουτσοχέρα, Περιστέρα και Σόπυ, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από το γεγονός ότι η Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων διεκδικεί 20.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα γης, συναντήθηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος.

Το θέμα έχει αναδειχθεί από το ΚΚΕ και με πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή που συζητήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, χωρίς να δίνονται ουσιαστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση για την απαίτηση της μονής, η οποία στηρίζεται σε χρυσόβουλα της οθωμανικής περιόδου.

Πρόκειται για ζήτημα που έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία, αφού δεν έχει αντιμετωπιστεί, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, και οι διεκδικούμενες εκτάσεις αφορούν τον κόπο και το βιος άνω των 500 οικογενειών.

Πρόταση που κατατέθηκε από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ήταν να ασκηθεί πίεση και με συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Απαίτηση να είναι να δοθεί άμεσα πολιτική λύση, ώστε να μην αναγνωριστούν οι απαιτήσεις της μονής. Εναλλακτικά, να πραγματοποιηθεί συμβολική απαλλοτρίωση των εκτάσεων, με τα έξοδα να επιβαρύνουν το κράτος.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Χειμαδιού, Σοπίου και Περιστέρας, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, των Αγροτικών Συλλόγων Κουτσοχέρας και Χειμαδιού - Σοπίου, καθώς και του Αθλητικού Συλλόγου «Κεραυνού Χειμαδιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ