Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παραμένουν υποστελεχωμένα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης

Απαραίτητη η άμεση κάλυψη των αναγκών του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλιθέας, καθώς και του μοναδικού τμήματος ένταξης σε Γυμνάσιο στη Σαλαμίνα

Αμεση κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και υποδομές ζητούν εκπαιδευτικοί από το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.

Σε κείμενο που κοινοποίησαν στο ΣΕΠΕ Καλλιθέας - Μοσχάτου, στο ΣΕΠΕΕΑ, στις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Καλλιθέας, στον Σύλλογο Γονέων του σχολείου και στη Δ' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Στο σχολείο μας απουσιάζουν δάσκαλοι, κοινωνικός λειτουργός, γυμναστής και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Ακόμη το Ειδικό Νηπιαγωγείο έχει πολλές ελλείψεις. Πιο συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο δεν υπάρχει σχολικός νοσηλευτής, αλλά ούτε και γυμναστής. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο για τους μαθητές μας και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εποπτικό αλλά και παιδαγωγικό υλικό».

Οπως περιγράφουν, «οι μαθητές είναι στοιβαγμένοι σε πολυπληθή τμήματα και τα κενά είναι συσσωρευμένα. Καταγγέλλουμε την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, το οποίο απαξιώνει και θέτει στο περιθώριο τους μαθητές μας, αδιαφορώντας για αυτούς. Εργαζόμαστε καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την τραγική υποστελέχωση του σχολείου».

Επίσης, το συγκεκριμένο κτίριο, παρόλο που παραδόθηκε το 2018, δεν έχει προαύλιο και ο χώρος που προαυλίζονται οι μαθητές των δύο σχολικών μονάδων μόνο κατάλληλος δεν μπορεί να είναι για τους μαθητές. Επιπλέον οι μαθητές, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, προαυλίζονται στους ορόφους και στο ισόγειο προαυλίζονται οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, καθώς Δημοτικό και Νηπιαγωγείο συστεγάζονται.

Σε σχέση με την καθαριότητα και τη στάση του δήμου Καλλιθέας οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν: «Παράλληλα καταγγέλλουμε τη στάση του δήμου Καλλιθέας, που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προκειμένου η εργασιακή σχέση των καθαριστριών του σχολείου μας να μετατραπεί σε πλήρους απασχόλησης. Αντί αυτού, με ευθύνη του δήμου προωθούνται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης σε σχέση με το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πέρυσι οι καθαρίστριες του δήμου Καλλιθέας εργάζονταν με πλήρη απασχόληση, φέτος έχουν μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης».

Τέλος, δηλώνουν ότι αγωνίζονται για ένα δημόσιο σχολείο, όπου όλοι οι μαθητές με αναπηρία θα έχουν πρόσβαση στη γνώση και στην εκπαίδευση, ότι δεν θα ανεχθούν την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών τους.

Υποστελεχωμένο το Τμήμα Ενταξης στο Γυμνάσιο Αιαντείου

Την άμεση στελέχωση του Τμήματος Ενταξης στο Γυμνάσιο Αιαντείου, το οποίο είναι το μοναδικό στη Σαλαμίνα με δομή ένταξης, ζητά ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου. «Ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν τα μαθήματα στο τμήμα ένταξης του σχολείου μας ανέρχεται σήμερα στους 20, ενώ 4 ακόμα μαθητές υποστηρίζονται από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης», σημειώνουν οι γονείς που ζητούν να λειτουργήσει πλήρως το τμήμα ένταξης και να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες. Αυτό απαιτεί στελέχωσή του με έναν μαθηματικό ΕΑΕ πλήρους ωραρίου για την αναπλήρωση εκπαιδευτικού που απουσιάζει με αναρρωτική άδεια μεγάλης διάρκειας, έναν φυσικό ΕΑΕ πλήρους ωραρίου και έναν ψυχολόγο.

Το αίτημα κατέθεσαν στη Βουλή ως Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ