Πέμπτη 10 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ
Απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης

Απορρίφτηκε από το Ειρηνοδικείο Χίου η αίτηση που είχε καταθέσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την έκδοση προσωρινής διαταγής πρόσβασης στην επίμαχη έκταση του Θόλους όπου σχεδιάζει την κατασκευή της φυλακής - υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες μέσω της οδού που υπάρχει στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι κοινόχρηστη. Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο την 1η Μάρτη και η απορριπτική απόφαση έγινε γνωστή την περασμένη Παρασκευή.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής οι νομικοί παραστάτες του δήμου Χίου είχαν υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη οδός είναι στην πραγματικότητα δίοδος που εξυπηρετεί τις δημοτικές εκτάσεις της περιοχής και δεν έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα, όπως ισχυρίστηκε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν κατεπείγουσα ανάγκη και λόγος για να γίνει δεκτό το αίτημα του υπουργείου, το οποίο είχε επικαλεστεί, μεταξύ άλλων, ότι θα ακυρωθεί η χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ