Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αγώνες με ξεκάθαρο προσανατολισμό

Η ανάγκη ανάπτυξης νέων αγώνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ επισημάνθηκε κατά τη χτεσινή σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων στα Τρίκαλα, που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού «Η Ανοιξη». Για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, στη σύσκεψη που έγινε στην Ενωση Συνεταιρισμών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές αγροτικές συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες στις επαρχίες και στα χωριά των Τρικάλων.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Σπ. Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», ο Απ. Θωμόπουλος, μέλος του ΔΣ, ο Δ. Πολύζος, πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, επισήμαναν ότι οι νέοι αγώνες θα πρέπει να έχουν, ξεκάθαρα, ως στόχο την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων, που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Οσον αφορά στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις υπογραμμίστηκε ότι υπονομεύτηκαν από την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Οι ομιλητές, επισήμαναν ότι οι συνεπείς δυνάμεις του αγροτικού κινήματος θα ριχτούν, με εντατικούς ρυθμούς, στη μάχη για την οργάνωση αγώνων, που θα χρησιμοποιούν όλες τις μορφές πάλης και θα έχουν σαφές φιλοαγροτικό περιεχόμενο.

Η περαιτέρω πορεία του αγώνα των αγροτών θα συζητηθεί αύριο και σε επαρχιακή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Τύρναβο - στις 6.30 μ.μ., στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο - την οποία συγκαλούν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου.

Στην Καρδίτσα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, την Τετάρτη 6 του Μάρτη θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα, στα πλαίσια του οποίου οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κατάληψη των κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, της Εφορίας και της Περιφερειακής Διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ