Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χρυσός» γράφοντας ιστορία ο Μ. Τεντόγλου

Τη δική του ιστορία στο αγώνισμα του μήκους σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζει να γράφει ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στην πρόσφατη διοργάνωση του Βελιγραδίου (18 - 20 Μάρτη). Πραγματοποιώντας ένα ακόμη σπουδαίο άλμα, αυτήν τη φορά φθάνοντας στα 8,55 μ., ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήρε την πρωτιά στο αγώνισμα σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ αφού κατέρριψε το παλιό - δικό του επίσης - των 8,38 μ., για να φθάσει στην 6η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως όλων των εποχών (σε κλειστό στίβο) και στην τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ευρώπη (σε κλειστό στίβο).

Στους αγώνες του Βελιγραδίου ο Μίλτος Τεντόγλου, θέλοντας κατόπιν στρατηγικής με τον προπονητή του να τελειώσει από την αρχή την υπόθεση του χρυσού μεταλλίου, πραγματοποίησε ένα πολύ καλό άλμα πάνω από τα 8,50 μ., ωστόσο βγήκε άκυρο με βάση και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και χωρίς την παρουσία κριτή. Στο δεύτερο άλμα του, όμως, πλέον πιο προσεχτικός, κατάφερε να πετύχει τη σπουδαία επίδοση για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένα ακόμη άλμα στα 8,51 μ., ένα άκυρο και ένα στα 8.28 μ., ενώ άφησε την έκτη προσπάθεια. Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα πήρε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με 8,38 μ. και το χάλκινο ο Αμερικανός Μάρκις Ντέντι με 8,27 μ.

Ο Τεντόγλου των ρεκόρ

Με άλμα στα 8,55 μ. στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Eurokinissi Sports

Με άλμα στα 8,55 μ. στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Πλέον ο νεαρός άλτης έχοντας στην κατοχή του τα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ανοικτού στίβου) έφθασε σε ένα μοναδικό επίτευγμα για Ευρωπαίο αθλητή. Η επόμενη επιδίωξη είναι η πρωτιά στο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ορεγκον των ΗΠΑ το καλοκαίρι. Σε δηλώσεις που έκανε μετά την επιτυχία του στο Βελιγράδι, σημείωσε ότι στόχο αποτελεί και η κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στον ανοικτό στίβο, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας με επίδοση στα 8,66 μ. από το 2007, ενώ ο ίδιος κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα με 8,60 μ.

Οι άλλες ελληνικές συμμετοχές

Για το καλύτερο στα αγωνίσματά τους προσπάθησαν οι υπόλοιποι αθλητές της ελληνικής αποστολής. Ο Κώστας Δουβαλίδης στα προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση με 7.77, ωστόσο δεν αρκούσε για να του δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος στον τελικό του τριπλούν δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και με καλύτερο άλμα στα 16,05 μ. έμεινε στη 12η θέση. Αποκλεισμούς στα προκριματικά είχαμε στα σπριντ των γυναικών, όπου αγωνίστηκαν οι Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. με εμπόδια (8.32), η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60 μ. (7.35) και η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ. (53.62).

Ξεχώρισαν Ντουπλάντις και Ρόχας

Ο καλύτερος αθλητής του κόσμου στο επί κοντώ, Αρμαντ Ντουπλάντις, και η Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα στο τριπλούν ήταν τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη διοργάνωση πετυχαίνοντας σπουδαία παγκόσμια ρεκόρ. Ο Ντουπλάντις ξεπέρασε τα 6,20 μ. καταρρίπτοντας τα 6,19 μ. που είχε πετύχει πριν από δύο βδομάδες, ενώ η Ρόχας με άλμα στα 15,74 μ. κατέρριψε το επίσης δικό της παλιό ρεκόρ που ήταν 15,43 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ