Τετάρτη 23 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις στην «Ideco»

Την εργοδοσία της «Ideco ΑΒΕ», η οποία εκδικητικά απέλυσε δύο πρωτοπόρους εργαζόμενους που μαζί με τους συναδέλφους τους διεκδίκησαν να μην τους επιβληθεί επιπλέον απλήρωτη 15λεπτη εργασία, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ. Απαιτεί ανάκληση των απολύσεων και επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αυτές οι απολύσεις είναι «παράνομες και εκδικητικές», καθώς σχετίζονται άμεσα με τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

«Ο κάθε συνδικαλιστής και ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αντιστέκεται στην ένταση της εκμετάλλευσης, να οργανώνεται συλλογικά στο σωματείο του», τονίζει η Οργάνωση και θυμίζει ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά «παίρνοντας τη σκυτάλη η μία από την άλλη, δημιούργησαν ένα νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απαλλάσσονται από "ενοχλητικές φωνές", να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους εργασίας, να στήνουν στον "τοίχο" της ανεργίας όποιον αντιστέκεται και διεκδικεί. Ενα τέτοιο εργαλείο είναι και ο νόμος - έκτρωμα Χατζηδάκη, που επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί από την εργοδοσία στην "Ideco" για να αυξήσει το ωράριο εργασίας, την απλήρωτη δουλειά, να εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η "δημοκρατία" και η "ελευθερία" μέσα σε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα πάει περίπατο μόλις οι εργαζόμενοι περάσουν την πύλη του εργοστασίου και κλείσει η πόρτα πίσω τους με την έναρξη της κάθε βάρδιας», αναδεικνύει η ΤΕ Ημαθίας και καταλήγει:

«Η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και πάλη. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, μπορούν να βασιστούν στα σωματεία τους, να τα μαζικοποιήσουν ώστε να αντιπαλέψουν από κοινού και από καλύτερη θέση την επίθεση που δέχονται και που εντείνεται σε βάρος των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους γενικότερα. Να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους συνολικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ