Τετάρτη 23 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Οχι στην «απελευθέρωση» του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα

Απάντηση η μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη

Την αντίθεσή του εκφράζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας στην πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας να παραμείνουν τα καταστήματα της πόλης ανοιχτά σήμερα Τετάρτη 23 Μάρτη (μέρα τοπικής αργίας) έως τις 6 μ.μ., αλλά και το Σάββατο 26 Μάρτη έως τις 7 μ.μ., «δράσεις» που επιχειρείται να καθιερωθούν με το πρόσχημα ότι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι πρόκειται να επωφεληθούν.

Το Συνδικάτο αναδεικνύει ότι τέτοια μέτρα όχι μόνο δεν ωφελούν τους μικρούς εμπόρους, αντίθετα ευνοούνται τα μονοπώλια, και οι μικροί δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα λειτουργίας τους.

Καταγγέλλει δε ότι οι εργαζόμενοι επιβαρύνονται επιπλέον, σωματικά και ψυχολογικά, αφού «οι "δράσεις" αυτές έρχονται να προστεθούν στις "Λευκές Νύχτες", στα "Black Friday", στις "ημέρες προσφορών", στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», που δίνουν «αέρα» στους μεγαλεμπόρους να απαλλαγούν από κάθε «εμπόδιο» - όπως ονομάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων - για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Το Συνδικάτο εκφράζει την αλληλεγγύη του «στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους στον κλάδο του εμπορίου, που με τον ανταγωνισμό τούς σπρώχνουν στον αφανισμό», και καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο «να ταχθεί με τη μη διεύρυνση των ωραρίων με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί πλήττει τους ίδιους αλλά και τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων».

Και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ώστε οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα σήμερα και το Σάββατο να δουλέψουν τα προβλεπόμενα ωράρια και τις νόμιμες υπερωρίες.

Απευθύνεται δε σε κάθε εργαζόμενο να έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο και να παλέψει ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οι οποίες θα καθορίζουν το μισθό, τα ωράρια, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Καλεί τέλος σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση των σωματείων στην Καλαμάτα, στις 10 π.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ