Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απαρχαιωμένος και ελλιπής ο Οργανισμός, δεν προβλέπει κλινικές που ήδη υπάρχουν...

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ απαιτώντας άμεσα λύσεις

Από πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
Από πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
Αμεσα λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» απαιτούν, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Οι βουλευτές του Κόμματος στέκονται σε υπόμνημα που παρέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε πρόσφατη επίσκεψή του στον νομό, όπου αναδεικνύονται οι σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες του Μεσολογγίου, της Ναυπακτίας και του Ξηρομέρου και ζητούν να γίνει άμεσα η προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που προκλήθηκαν λόγω της συνταξιοδότησης γιατρών.

Λόγω της κατάστασης, άλλωστε, ασθενείς και οι συνοδοί τους είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά, στο Αγρίνιο ή ακόμη και στην Πάτρα, μεγαλώνοντας τα έξοδα και τις δυσκολίες τους. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Τομάρας, αναδεικνύοντας ότι το νοσοκομείο στηρίζεται σε έναν απαρχαιωμένο Οργανισμό, του 2012, που δεν προέβλεπε καν Ορθοπαιδική κλινική, ενώ αυτή λειτουργεί από το 2000!

Με την υπερπροσπάθεια του προσωπικού

«Εχει απομείνει ένας ορθοπαιδικός που, εκτός του κανονικού ωραρίου του, έρχεται στο νοσοκομείο όποτε χρειαστεί, με ένα τηλέφωνο, για να βγαίνουν οι εφημερίες...», σημείωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας πως από τις προβλεπόμενες 47 θέσεις μόνιμων γιατρών, καλυμμένες είναι οι 35 με 26 μόνιμους και 9 επικουρικούς.

Εξήγησε πως ακόμα και οι 47 να ήταν καλυμμένες, δεν επαρκούν, εφόσον «απαιτείται επικαιροποίηση του Οργανισμού, με βάση τις σημερινές ανάγκες και όχι να γίνονται μετακινήσεις εργαζομένων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο».

Κατήγγειλε, μάλιστα, πως την ίδια ώρα, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ (τον περασμένο Γενάρη) που υλοποιεί η διοίκηση του νοσοκομείου, μειώνεται το παραϊατρικό προσωπικό καταργώντας συνολικά άλλες 15 θέσεις, με το πρόσχημα του «οικονομικού ισοδύναμου».

Πρόκειται για σχεδιασμούς που, όπως ανέφερε, συμβάλλουν και στην παραχώρηση τομέων των υπηρεσιών του ιδρύματος, όπως σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας, στους ιδιώτες - εργολάβους, ενώ από όσα ανέφερε αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. για την κατάσταση, υπογραμμίζοντας: «Από το 2018 ζητάμε με άλλους φορείς αλλαγή Οργανισμού, αίτημα που κατατέθηκε στο ΔΣ το 2020 και ακόμη περιμένουμε».

Απαιτούν σειρά ειδικοτήτων γιατρών

Στην Αναφορά τους οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού η Παιδιατρική κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της εδώ και μια δεκαετία και έχουν συγχωνευτεί η Χειρουργική με την Ορθοπαιδική κλινική». Μεταφέρουν μάλιστα τα συγκεκριμένα αιτήματα των εργαζομένων, για προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, όπως και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο νοσοκομείο, ανεξάρτητα από τη μορφή των συμβάσεων εργασίας (επικουρικοί, συμβάσεις ορισμένου χρόνου).

Με βάση και τα παραπάνω, οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των κλινικών Παιδιατρικής, Χειρουργικής και Ορθοπαιδικής, για άμεσες προσλήψεις μόνιμων καρδιολόγου, ορθοπαιδικού, νευρολόγου, ωτορινολαρυγγολόγου, αναισθησιολόγου, παθολόγου, πνευμονολόγου, παιδιάτρων και ακτινολόγων, αλλά και για πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ