Σάββατο 2 Απρίλη 2022 - Κυριακή 3 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΓΥΝΑΙΚΑ
Δίνουμε απάντηση στον πόλεμο σε κάθε πλευρά της ζωής μας

Σε συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έχει καλέσει τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Βροντοφωνάζουμε όλες μαζί "όχι" στον διαρκή και ανελέητο πόλεμο που δεχόμαστε σε κάθε πλευρά της ζωής μας!», τονίζει.

Στην ανακοίνωσή της απευθύνει το εξής κάλεσμα:

«Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί:

Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας, ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς.

Στη ζωή - "λάστιχο" με τα σπαστά, ακανόνιστα, ή εξουθενωτικά ωράρια, την τηλεργασία, που εξαφανίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας, που τσακίζουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία, που κατακερματίζουν την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή.

Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρος με τον πόλεμο, και τσακίζει το εισόδημά μας, με τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τους απλησίαστους λογαριασμούς Ενέργειας.

Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό. Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε γιατρούς και εξετάσεις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας».

«Μπροστά στον ανελέητο βομβαρδισμό τους, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τη δική μας αντεπίθεση. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις», καταλήγει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ