Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Aνεβαίνει ο Παναθηναϊκός, ανάσανε η ΑΕΚ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήταν οι κερδισμένοι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο, στην οποία ο Αρης έχασε κι άλλο έδαφος.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ, του έσπασε το αήττητο 16 αγώνων, ανέβηκε 4ος και ενίσχυσε τις ευρωπαϊκές του βλέψεις. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο άντεξαν στην πίεση και τις ευκαιρίες του «Δικεφάλου του Βορρά» και με σκόρερ τους Αϊτόρ (34') και Χουανκάρ (64') πήραν τους τρεις βαθμούς, καθώς ο ΠΑΟΚ μπόρεσε μόνο να μειώσει με τον Ζίβκοβιτς (70'). Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους στο 9' (αρχικά δόθηκε, αλλά πάρθηκε πίσω μετά από χρήση VAR) και στο 84'.

Χωρίς νικητή έληξε το άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο Φάληρο, όπου ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 (Καρβάλιο 30' - Σιμάνσκι 43') σε ένα καλό ματς, με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Ολυμπιακός παρά τη νέα μέτρια εμφάνιση και βαθμολογική απώλεια αύξησε κι άλλο τη διαφορά του στην κορυφή από τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ έμεινε όρθια στη μάχη της Ευρώπης.

Στη Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο Χαριλάου, ο Αρης υποχρεώθηκε σε νέα απώλεια, μένοντας στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 70, ΠΑΟΚ 59, ΑΕΚ 48, Παναθηναϊκός 47, Αρης 47, ΠΑΣ 42.

Πλέι άουτ: Εξακολουθεί να ελπίζει ο Απόλλων

Για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης πήρε πολύτιμη νίκη 1-0 επί του Παναιτωλικού και παραμένει ζωντανός στη μάχη για τη σωτηρία. Στο 2-2 έμειναν Βόλος και Ιωνικός στο Πανθεσσαλικό, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του Ρομέρο όταν του γύρισε η γλώσσα, με τον παίκτη του Βόλου ευτυχώς να αποφεύγει τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση των γιατρών και ειδικότερα του υπεύθυνου του ιατρικού τιμ του Ιωνικού, Χρ. Δάρα. Αλλα αποτελέσματα: Λαμία - ΟΦΗ 1-2, Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 0-0.

Η βαθμολογία: ΟΦΗ 40, Αστέρας Τρίπολης 39, Παναιτωλικός 32, Ιωνικός 30, Ατρόμητος 27, Λαμία 21, Απόλλων Σμύρνης 16.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ