Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Eurokinissi Sports

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στέφθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, νικώντας 11-7 την ισχυρή ισπανική Σαμπαντέλ στον τελικό του Φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας στον Πειραιά. Είναι η τρίτη κατάκτηση στη διοργάνωση για τον Ολυμπιακό (η πρώτη ήταν το 2015) και ο 6ος ευρωπαϊκός τίτλος του συνολικά.

Κατακτώντας για δεύτερη συνεχή φορά τον τίτλο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο κλειστό «κλαμπ» 7 μόλις ομάδων οι οποίες το έχουν πετύχει από το 1987 που ξεκίνησε η διοργάνωση. Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία για το ελληνικό γυναικείο πόλο μέσα σε λίγες μέρες, μετά την πρόσφατη κατάκτηση του Len Trophy από τον Εθνικό, και συνολικά ο 15ος ελληνικός τίτλος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κυρίαρχος στον τελικό

Στον τελικό στο κολυμβητήριο του Πειραιά οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν γιατί θεωρούνται η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, κυριαρχώντας επί της Σαμπαντέλ, η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο πέντε φορές τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι παίκτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς έπαιξαν υποδειγματική άμυνα που εξουδετέρωσε όλα τα βασικά ατού της ισπανικής ομάδας, ενώ στην επίθεση είχαν εξαιρετικό πλουραλισμό, με πολλές παίκτριες να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα. Χάρη σ' αυτά ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική διαφορά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα (4-1, 5-2), ενώ στη συνέχεια, όταν η Σαμπαντέλ με αντεπίθεση μείωσε σε 7-5, έδειξε χαρακτήρα και δεν επέτρεψε στις Ισπανίδες να πλησιάσουν άλλο, σφραγίζοντας τον τίτλο.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-2, 8-5, 11-7.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνι, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Σαμπαντέλ: Εστερ, Ορτίθ, Γκαμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Εγκενς, Πέρες 1, Γκονζάλες 1, Καράσκο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ