Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΠΑΕ
Κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στους σχεδιασμούς υπουργείου και διοίκησης

Μαζική κινητοποίηση στη διοικητική έδρα του ΔΙΠΑΕ στη Θέρμη πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης του ιδρύματος για την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και τη μεταφορά στις Σέρρες των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Μηχανικών Πληροφορικής.

Με πανό όπως «Οχι Σέρρες και υποβάθμιση, μένουμε εδώ, ζητάμε αναβάθμιση» και «Λέμε όχι στην κατάργηση των μηχανικών περιβάλλοντος ΔΙΠΑΕ», και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές παρέμειναν για ώρες στην έδρα της Διοικούσας Επιτροπής, ζητώντας να τους συναντήσει εκπρόσωπος της διοίκησης.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι υπεύθυνοι έλειπαν, οι φοιτητές έκαναν ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν και την προσπάθειά τους για ίδρυση φοιτητικού συλλόγου στη Σχολή Μηχανικών.

Σήμερα προχωρούν σε νέα κινητοποίηση, στις 12 μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ επίσης έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν με δικό τους μπλοκ στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων αύριο, μέρα απεργίας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Επίσης, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) του ΔΙΠΑΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις καταργήσεις και τις μετακινήσεις τμημάτων καλώντας τους φοιτητές και τους εργαζόμενους «να απορρίψουν τα σχέδια όλων των κυβερνήσεων και διοικήσεων που γίνονται σε βάρος τους. Να απαιτήσουν γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Να παλέψουν για να μη γίνει καμία μετακίνηση φοιτητή ή προσωπικού και καμία κατάργηση ή συγχώνευση τμήματος με τα αγοραία κριτήρια της κυβέρνησης που υλοποιεί η ΔΕ του ΔΙΠΑΕ!».

Παράλληλα, σχολιάζει πως «αρχίζουν πλέον να φαίνονται καθαρά οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την αναδιάρθρωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το δικό της έργο "πανεπιστημιοποίησης" των πρώην ΤΕΙ», τονίζοντας ότι «ούτε η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ Διοικούσα Επιτροπή ούτε η αντίστοιχη διορισμένη από τη ΝΔ κατάφεραν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τα αυτονόητα (θέρμανση, καθαριότητα, διοικητική και εκπαιδευτική λειτουργία)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ