Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Δεν πάει άλλο με την απληρωσιά»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1η Απρίλη εκπρόσωποι των 7μελών της 1ης και 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης.

Τις διεκδικήσεις τους πρόβαλαν και με το πανό που κρέμασαν στα κάγκελα του ΥΜΑΘ και έγραφε: «Σπουδάζουμε και δουλεύουμε - Απαιτούμε μια ζωή στο ύψος των αναγκών μας».

Οι σπουδαστές διεκδικούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών που δεν τους έχουν καταβληθεί, την ίδια ώρα που η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης σπάνε κόκαλα. Μέσα από την κινητοποίηση έγινε καθαρό πως δεν πάει άλλο με την απληρωσιά, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής για να πάρουν αυτά που δικαιούνται.

Επίσης ζητούν: Οι μισθοί να καταβάλλονται κάθε 1η του μηνός και να αντιστοιχούν στον βασικό μισθό. Να δοθεί άμεσα το επίδομα σίτισης - στέγασης. Να δοθούν άμεσα τα πάσο. Να καταργηθεί το νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τα πτυχία τους. Σύγχρονα εργαστήρια, εγκαταστάσεις και προσωπικό καθαριότητας.

Οι σπουδαστές σχεδιάζουν κλιμάκωση της δράσης τους με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, από κοινού με τα εργατικά σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ