Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις φυλακές Κορυδαλλού η κατηγορούμενη παιδοκτόνος

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε χτες η Ρούλα Πισπιρίγκου. Εξω από τις φυλακές είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής και την αποδοκίμασαν. Η 33χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, μετά την πολύωρη απολογία της, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και πέρασε το βράδυ. Να επισημανθεί ότι κρίθηκε προφυλακιστέα ως ύποπτη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης της. Θα κρατείται μόνη στη ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα προαυλίζεται επίσης μόνη.

Κατά την απολογία της, η 33χρονη ζήτησε από την 18η τακτική ανακρίτρια να ερευνήσει τη διαδρομή της ουσίας κεταμίνης ώστε να βρεθεί ο τρόπος που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού, αρνούμενη ότι το έκανε αυτή. Τον βασικό ισχυρισμό της κατηγορηματικά διέψευσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Υπενθυμίζεται ότι διερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που «έφυγαν» από τη ζωή σε διάστημα 20 μηνών. Για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την έρευνα που κάνουν οι αρχές, έχει προκύψει πως η κατηγορούμενη έκανε διαδικτυακές αναζητήσεις για ουσίες που προκαλούν θάνατο από δική της συσκευή (δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο χρονικό διάστημα). Παράλληλη επίσης έρευνα έχει ξεκινήσει για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς που διέμενε το εν διαστάσει αντρόγυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ