Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Παρών» στο απεργιακό συλλαλητήριο από σωματεία και ενώσεις ΕΒΕ

Τη συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια έχουν ανακοινώσει μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων.

«Συνεχίζουμε δυναμικά με όλο τον λαό, συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Απρίλη!», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Χρειάζεται αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία! Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, που πλήττονται από τις ίδιες φιλομονοπωλιακές πολιτικές, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν, να αποσπάσουμε κατακτήσεις».

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί:

-- Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

-- Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

-- Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και στις τράπεζες.

-- Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην Ενέργεια.

-- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-- Γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

-- Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Τη συμμετοχή τους στα σημερινά απεργιακά συλλαλητήρια έχουν αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών (ΣΕΒΑ). Επίσης, Ενώσεις - Σύλλογοι ΕΒΕ από: Ελευσίνα, Καισαριανή, Βύρωνα, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Νέα Ερυθραία, Ανω Λιόσια - Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Ηλιούπολη, Καλλιθέα. Η Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση», η Ενωση Μικροκαταστηματαρχών Υποδηματοποιών Αθηνών και προαστίων, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, η Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και προαστίων, η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αθήνας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», το Σωματείο Αρτοποιών Αθηνών, προαστίων και περιχώρων, το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής (ΣΑΙΦΟΜ), ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών.

Κλείνουν τα καταστήματά τους στο Κιλκίς

Κλείσιμο των καταστημάτων από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης, αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, απαιτώντας «στοπ στην ακρίβεια και στους φόρους», να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Ενωση Λογιστών - Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Κιλκίς.

Στους δρόμους οι βιοπαλαιστές αγρότες

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες.

Οπως τονίζουν στα καλέσματά τους, «συμμετέχουμε γιατί είναι κι αυτός αγώνας για την επιβίωσή μας, συνέχεια του μπλόκου στη Νίκαια και των δεκάδων μπλόκων πανελλαδικά, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα κ.λπ. Είναι αγώνες που επί χρόνια δίνουμε με κάθε μορφή πάλης, διεκδικώντας κάθε φορά το αυτονόητο, να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να παράγουμε ώστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Είναι αγώνες σκληροί και μακροχρόνιοι, που με το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με τη συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων τώρα στις απεργιακές συγκεντρώσεις, με την κοινή δράση, ενιαία και σε πανελλαδικό επίπεδο με τους εργαζόμενους, τους άλλους φορείς, δίνουν προοπτική στα κοινά συμφέροντα και στα αιτήματα που έχουμε.

Με τους αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα αποσπάσαμε κάποιες λύσεις, χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα. Σήμερα η κατάσταση έχει χειροτερέψει, εξαιτίας και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, και ακόμη δεν έχει φανεί όλο το μέγεθος και το βάθος αυτών των επιπτώσεων στην ζωή μας. Σε έναν μήνα το πετρέλαιο έχει αυξηθεί 25%, το ρεύμα 45%, οι ζωοτροφές γίνονται απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους ή εμφανίζεται έλλειψη, τα μέσα και εφόδια αυξάνονται, η ακρίβεια στα λαϊκά νοικοκυριά "τσακίζει κόκαλα".

Η κυβέρνηση από τη μια μεριά "μπουκώνει" με δισεκατομμύρια ευρώ και προνόμια τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, και από την άλλη για τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, κ.λπ. πετάει κάποια ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα βασικό πρόβλημα. Ο κίνδυνος - με βάση και τον πόλεμό τους - για επισιτιστική κρίση είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας».

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών βρίσκονται τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Αμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που σημειώθηκαν το 2021. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, εξασφαλίζοντας παράλληλα βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Καμία συμμετοχή - απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνουν τα μαγαζιά και διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι (2023-03-15 00:00:00.0)
Απεργιακό ποτάμι στην Αθήνα - παρακαταθήκη για τη συνέχεια της πάλης (2020-02-20 00:00:00.0)
Κάλεσμα στα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (2018-09-05 00:00:00.0)
Κοινός απεργιακός αγώνας (2005-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ