Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαθητές στέλνουν βροντερό μήνυμα για την ειρήνη

Από την εκδήλωση στην πλατεία Πλυτά
Από την εκδήλωση στην πλατεία Πλυτά
Πολύμορφες πρωτοβουλίες ενάντια στον πόλεμο συνεχίζονται σε πολλές περιοχές, με δράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και εκδηλώσεις Ενώσεων Γονέων.

Την περασμένη Κυριακή, με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού, εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους έστειλαν βροντερό μήνυμα για την ειρήνη, γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Τα παιδιά ξεκίνησαν από τα σχολεία, φτιάχνοντας τα δικά τους μηνύματα για την ειρήνη με πλακάτ, μουσικά όργανα, πανό και συνθήματα, εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα και πολλά «μπράβο» από κόσμο που συνάντησαν στους δρόμους. Στον χώρο της εκδήλωσης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, ενώθηκαν όλα μαζί και το καθένα έγινε κομμάτι της αλυσίδας, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο σήμα της ειρήνης που σχηματίστηκε ποτέ στην περιοχή. Στόλισαν το προαύλιο με χρώματα και ευχές από τις δεκάδες ζωγραφιές που είχαν φτιάξει μαζί με τους δασκάλους στις τάξεις τους, αλλά και την ώρα της εκδήλωσης, άκουσαν αντιπολεμικά τραγούδια, χόρεψαν και τραγούδησαν όλα μαζί το «Give Peace A Chance», παρακολούθησαν το όμορφο χορευτικό που ετοίμασαν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, με μουσική υπόκρουση την «Ειρήνη» του Μίκη Θεοδωράκη. Με τις αθώες φωνούλες τους απαίτησαν τον τερματισμό κάθε πολέμου και την εδραίωση της ειρήνης, που θα φωτίσει με χαμόγελα τα πρόσωπα των παιδιών όλου του κόσμου, και δήλωσαν: «Οχι στους πολέμους και τις καταστροφές, θέλουμε ειρήνη και παιδικές χαρές!».

Στο Παγκράτι

Μαθητές από σχολεία του Παπάγου - Χολαργού ενώθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο σήμα της ειρήνης
Μαθητές από σχολεία του Παπάγου - Χολαργού ενώθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο σήμα της ειρήνης
Την ίδια μέρα, αντιπολεμική συγκέντρωση - εκδήλωση στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι πραγματοποίησε η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 2ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, μαζί με φορείς της περιοχής.

Εκφράστηκε η καταδίκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που μόνα τους θύματα έχουν τους λαούς του κόσμου. Τα παιδιά έγραψαν αντιπολεμικά συνθήματα και ζωγράφισαν «έναν κόσμο ειρηνικό» σε πανό με το οποίο στόλισαν τον χώρο γύρω από την πλατεία. Κρέμασαν στα δέντρα τα «μπαλόνια της ειρήνης» και άκουσαν τη ζωντανή αφήγηση αντιπολεμικού παραμυθιού. Στις ομιλίες και τους χαιρετισμούς τονίστηκε ότι η αληθινή αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό και σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς είναι η διεκδίκηση της απεμπλοκής της χώρας μας από τον πόλεμο και της αποδέσμευσης από τους πολεμικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ.

  • Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί ζωγραφικής και τραγουδιού με θέμα την ειρήνη τους διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής. Συγκεκριμένα, για τους μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων διοργανώνεται διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη - Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν», ενώ για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων διοργανώνεται διαγωνισμός με θέμα «RAP-άρουμε για την ΕΙΡΗΝΗ - Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ