Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΕΤ
Ανάκληση παρτίδων «Κinder» για πιθανή σαλμονέλα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων προχώρησε στην ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων που απευθύνονται ιδιαίτερα σε παιδιά, «Kinder Schokobons» των 46 gr & 125 gr και «Kinder Surprise maxi» των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Επίσης, γίνεται έκκληση όσοι τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με την εταιρεία παραγωγής, «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ», στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), την τρέχουσα χρονική περίοδο εξελίσσεται διακρατική επιδημία σαλμονέλωσης σε επτά χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία και Σουηδία) και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας της συγκεκριμένης εταιρείας. Δηλώθηκαν συνολικά 134 κρούσματα, εκ των οποίων τα 105 είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα. Μεγάλος αριθμός παιδιών έχει νοσηλευτεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων κάποια έχουν εμφανίσει αιμορραγικές διάρροιες, ενώ δεν έχει σημειωθεί θάνατος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ