Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ
Χάος από συγκρούσεις οπαδών στη Μασσαλία

Σε πεδίο μάχης μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων μετατράπηκαν οι δρόμοι της Μασσαλίας με αφορμή τον χτεσινοβραδινό αγώνα της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League. Τα έκτροπα ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ με τις πρώτες αφίξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και κορυφώθηκαν χτες, πριν από τον αγώνα, στους δρόμους της πόλης αλλά και έξω από το στάδιο Βελοντρόμ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, που σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν χρήση χημικών, μέχρι αργά χτες το απόγευμα είχαν τραυματιστεί 6 αστυνομικοί ενώ είχαν γίνει και 6 συλλήψεις, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στα επεισόδια φέρεται να συμμετείχαν και οπαδοί άλλων ομάδων από Ελλάδα και Σερβία που διατηρούν στενές σχέσεις με τους οπαδούς της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ.

Για τα όσα συνέβησαν η Νομαρχία του Μπους-ντι-Ρον εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης ρίχνοντας τις ευθύνες στην πλευρά του ΠΑΟΚ καθώς, όπως τονίζεται, οι οπαδοί του δεν τήρησαν τα συμφωνημένα μέτρα με τους υπευθύνους της ελληνικής ΠΑΕ. Ενώ ο αντιδήμαρχος της Μασσαλίας μίλησε για λάθος της UEFA να επιτρέψει τη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Από πλευράς ελληνικής ομάδας έγινε λόγος για αναίτια επίθεση οπαδών της γαλλικής ομάδας στο ξενοδοχείο που έμεναν μέλη της αποστολής του «Δικεφάλου» αλλά και μερίδα οπαδών, καθώς και για ευθύνες των αστυνομικών αρχών που δεν είχαν ορίσει σχέδιο συγκροτημένης μετάβασης των οπαδών στο γήπεδο, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος τους να μετακινηθεί μεμονωμένα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ