Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νέα αυστηρή προειδοποίηση του Ραϊσί στο Ισραήλ

Νέα αυστηρή προειδοποίηση στο Ισραήλ απηύθυνε ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, με αφορμή τη Μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οπως είπε, οι ιρανικές Ενοπλες Δυνάμεις «θα στοχεύσουν την καρδιά του Ισραήλ» αν αυτό κάνει «την παραμικρή κίνηση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

«Σιωνιστικό καθεστώς, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν κάνεις την παραμικρότερη κίνηση εναντίον του έθνους μας, οι Ενοπλες Δυνάμεις μας θα στοχεύσουν στην καρδιά σου», τόνισε ο Ραϊσί στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η ιρανική «αμυντική στρατηγική δεν είναι επιθετική» και ότι «ο στρατός του Ιράν εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά την ευκαιρία των κυρώσεων για να ενισχυθεί, και οι στρατιωτικές μας βιομηχανίες τώρα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση».

Μπροστά από την εξέδρα στην οποία βρίσκονταν ο Ιρανός Πρόεδρος και αξιωματικοί του στρατού παρέλασαν στρατεύματα, ενώ ελικόπτερα πετούσαν από πάνω και αλεξιπτωτιστές έπεσαν σε κοντινό σημείο, δίπλα στον τάφο του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Στην παρέλαση παρουσιάστηκαν επίσης πύραυλοι, οχήματα μεταφορών προσωπικού, drones και μικρά υποβρύχια.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στη Βιέννη ανεστάλησαν τον προηγούμενο μήνα, μετά από έναν χρόνο επίμονων και μαραθώνιων παζαριών, με αφορμή το αίτημα του Ιράν να αποσυρθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» από τον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ