Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Ο στρατός αναπτύσσεται στο Ντέρμπαν μετά τις φονικές πλημμύρες

Κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της σοβαρής κρίσης που προκάλεσαν οι πρόσφατες φονικές καταιγίδες και πλημμύρες στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής αναλαμβάνει ο στρατός της χώρας, μπροστά στο χάος της διάλυσης κεντρικών υποδομών και υπηρεσιών, τους πάνω από 443 νεκρούς, τους δεκάδες αγνοούμενους και τους πολλές χιλιάδες αστέγους.

Στους δρόμους του Ντέρμπαν αναπτύσσονται από χτες περίπου 10.000 στρατιώτες, για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των βασικών υπηρεσιών και υποδομών σε μία πόλη άνω των 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Chariot».

Οι στρατιώτες θα μετέχουν επίσης στις έρευνες και τη διάσωση θυμάτων, όπως και στις επιχειρήσεις καθαρισμού και μεταφοράς εξοπλισμών και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σχεδόν 4.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και περισσότερα από 13.500 υπέστησαν ζημιές. Πολλά νοσοκομεία και περισσότερα από 550 σχολεία επλήγησαν και εξακολουθεί να μην υπάρχει πρόσβαση σε κάποιες ζώνες λόγω ζημιών σε δρόμους και σε γέφυρες.

Πυροσβέστες και ηλεκτρολόγοι του στρατού θα επέμβουν σε ζώνες στις οποίες έχουν διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση για μία βδομάδα. Ο στρατός προβλέπει επίσης τη διανομή πόσιμου νερού και την εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού του νερού.

Επίσης θα στηθούν σκηνές για την παροχή καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης σε αυτούς που έχουν μείνει άστεγοι.

Ο στρατός θα προσφέρει επίσης υποστήριξη από αέρος. Ελικόπτερα του στρατού συνδράμουν ήδη τις τελευταίες μέρες στις επιχειρήσεις διάσωσης που διεξάγουν η αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία. Δυνατή θα είναι επίσης η παροχή ιατρικής υποστήριξης με τη διάθεση ασθενοφόρων και την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ