Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε εκδήλωση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, και τον Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ρομά (8 Απρίλη).

Στην εκδήλωση χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε ο Χρ. Κατσώτης, ο οποίος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Το γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματά σας για αξιοπρεπή ζωή, για ζωή με δικαιώματα, όπως άλλωστε κάνει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια για το σύνολο του ελληνικού λαού και των εργαζομένων.

(...) Αποδεικνύεται ότι ο καπιταλιστικός δρόμος είναι αυτός που στέκεται εμπόδιο στην κοινωνική ένταξη των Ρομά, όπως στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια του λαού για αξιοπρεπή ζωή, για ζωή με δικαιώματα.

Το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει τους Ρομά ως εξιλαστήριο θύμα για κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα, για να κρύβεται εντέλει η δίκη τους ευθύνη για την ύπαρξη και διαιώνιση αυτών των προβλημάτων.

(...) Το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι στις αντιεπιστημονικές θεωρίες που θέλουν να αποδώσουν την άθλια κατάσταση που βιώνουν οι Ρομά σε δήθεν "χαρακτηριστικά της φυλής", να κρύψουν έτσι τα κοινωνικά αίτια αυτού του προβλήματος καθώς και την κρατική ευθύνη για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο μυαλό και την καρδιά των Ρομά, γνωρίζει τις χρυσές αγωνιστικές σελίδες που οι Ρομά έγραψαν όταν ο αγώνας τους συμβάδισε με τον αγώνα του υπόλοιπου εργατικού - λαϊκού κινήματος, γι' αυτό και βρισκόμαστε απέναντι από απαράδεκτες λογικές εξαγοράς συνειδήσεων που αξιοποιούν τα αστικά κόμματα και αποτελούν μνημείο ντροπής.

Το ΚΚΕ διεκδικεί με ευθύνη του κράτους να ξεκινήσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, που θα εξασφαλίζει τις βασικές προϋποθέσεις για την αποφασιστική ένταξή τους στην εργασία, την εξασφάλιση στέγης και όρων ζωής που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της εποχής, την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα διάφορα αποσπασματικά μέτρα και προγράμματα που γίνονται με τη συμμετοχή των διάφορων ΜΚΟ αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η κυβέρνηση σήμερα οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός των συνδικαλιστικών οργάνων των Ρομά και βέβαια του τριτοβάθμιου οργάνου τους, της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ. Να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην επίσημη αναγνώρισή τους, στη στήριξή τους με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με ό,τι άλλο οι ίδιοι απαιτούν για να συνεχίσουν να δρουν στο πεδίο του προβλήματος, καθώς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εγγυηθούν με τη δράση τους, τη στήριξη της προσπάθειας στην κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης των Ρομά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ